En sekser på terningen til Villa Wolf Pinot Noir

Jeg slutter aldri å forundre meg over tyske Villa Wolf. Vel, ikke akkurat over villaen men over prisen på vinen. Ikke at den er dyr, men at den er såpass billig i forhold til kvaliteten.

Eiendommen ble grunnlagt i 1756 under navnet J.L. Wolf, og fikk hurtig ry på seg for å lage noen fremragende viner. Og sånn var det i noen hundre år, helt frem til midten av 1900 tallet da det begynte å gå kjapt nedover med eiendommen. Så da Ernst Loosen fra Dr. Loosen overtok 1996, byttet gården navn til Villa Wolf og en snuoperasjon ble satt i gang for å få opp kvaliteten og renomméet igjen.

Siden 2011 har eiendommen blitt drevet av vinmakerparet Patrick Möllendorf og Sumi Gebauer. Patrick Möllendorf er ikke noen ”hvemsomhelst” i vinverden. Selv om han opprinnelig var fra Berlin, så har han arbeidet med vin siden han var 16 år gammel. Da ble han nemlig ansatt hos Dr. Loosen i Mosel og jobbet i kjelleren der i 8 år før han fikk tilbudet om å overta produksjonen på Villa Wolf sammen med Sumi Gebauer. Som om det ikke var nok, så ble Patrick Möllendorf  utropt  som ‘en ung vinmaker til å se opp for’ av nettmagasinet The Drinks Business.

På Villa Wolf ble Patrick Möllendorf og Sumi Gebauer ganske hurtig enige om en filosofi. Nemlig å lage vin som har et klart og rent utrykk av Pfalz. Viner som speiler sitt voksested gjennom en kort og godt tradisjonell og minimalistisk tilnærming.

Villa Wolf Pinot Noir 2020. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 459,90 

Drua er som navnet sier, Pinot Noir. Eller spätburgunder på tysk. En lys, flott, rødfarge. Duft av krisebær, røde bær og et aldri så lite hint av fat. Frisk og fruktig med en bra fylde på smak. En deilig saftig munnfølelse. God balanse mellom syre og sødme. En god og tørr ettersmak. En vin som vil passe glimrende sammen med torsk eller lyst kjøtt. Her er det virkelig mye vin for pengene. Meget godt kjøp.

Billetter til Tromsø Øl- og Vinfestival den 20. november , finner du her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.