A.A.Badenhorst Secateurs Red Blend, en Sør-Afrikaner på boks

Sør-Afrikanske A.A. Badenhorst Family Wines A.A. ble grunnlagt og drives av Andre Adrian Badenhorst. Han blir bare kalt Adi blant venner.

Adi vokste opp på en gård i en tid da det var flere hippier enn trafikklys og man fremdeles spiste friske grønnsaker mens man drakk cinsault. Som trettenåring produserte han sin første vin, og etter endt skolegang bar det videre til ønologstudiet for å studere vinproduksjon. Etter å ha tilegnet seg kunnskap og erfaring ved å jobbe hos noen av de store som Chateau Angelus i Bordeaux og Alain Graillot i Rhône, reiste han tilbake til røttene sine for å produsere vin som han var vokst opp med. Sammen med sin fetter Hein, fant de en forlatt vingård nær Paardebergfjellene i Swartland. Og fortsatt den dag i dag produserer de vin på tradisjonell måte med utstrakt bruk av hele drueklaser, gjæring og modning på betong, gamle foudre og uten bruk av industriell gjær. Som stolt grunnlegger av Swartland Revolution og Swartland Independent,  kan man trygt si at A.A. Badenhorst er en flott representant for vin fra den nye verdens ”underverden.” Lokalt blir han og hans likesinnede kollegaer omtalt som ”The Swartland Rebells.”

A.A.Badenhorst Secateurs Red Blend 2021. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 359,90 (2,25 l) Poeng 88/100.

Druene er TINTA BARROCA 5%, GRENACHE 15%, CHENIN BLANC 3%, CINSAULT 20%, SHIRAZ 57% Fin mørkerød farge. Bra duft av bjørnebær med hint av krydder og en anelse fat.  Lekker fylde og fruktighet på smaken. Samme mørke bærene som i duften med en anelse urter. Bra balanse og en fin ettersmak. God tannin. Passer bra sammen med vilt. Meget bra kjøp.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.