En blandet kompott med vin fra Europa.

Denne gangen er det ikke noe tema i smakningen. Med andre ord, en lett blandet kompott med vin fra flere steder i Europa.

La oss begynne med de hvite.

Først ut er en bag in box

Platinum Sogno Pecorino Colline Pescaresci 2013 85 poeng.

Fargen er lys strågul til gul. Fin duft av frukt, blomster og noe urter. Smaken er bløt, rund og litt fet. Bra syre med en fin avslutning. Synes denne passer helt greit sammen med lett krydret mat. Meget godt kjøp.

Sancerre Cuvee Les Caillottes 2012 86 poeng

Fin strågul farge. God duft av epler, blomster og honning. Bløt smak, noe frukt og en veldig bra balansert syre. Bra ettersmak. Klassisk Sancerre. Hvorfor ikke prøve den til neste gang du lager muslinger? Bra kjøp.

Martin Códax Albariño 2013 87 poeng.

En morsom spansk bekjentskap. En strågul farge med et lite grønt skjær. God duft av frukt og blomster. Smaken lever opp til duften med en bra fylde, god frukt og en anelse urter. En riktig godt balansert syre med en virkelig god ettersmak. Meget godt kjøp.

Rose.

corte-rugolin-monte-danieli-amarone-della-valpolicella-classico-docg-italy-10427070Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo Rusin 2013 86 poeng.

En riktig god opplevelse fra Piemonte i Italia. Fargen er nydelig rosa, uten at den blir Miss Piggy av den grunn. God duft av røde bær. En fruktig start som går over i en behagelig frukt. Elegant syre. Og en riktig god ettersmak. En ekte kosevin. Meget godt kjøp.

Rødvin.

Amarone Classico Monte Danieli 2008 90 poeng.

Dette er en amarone som er verd vær eneste krone. Nydelig dypt granatrød farge. Duften har noe petroleum, rosiner og svisker. Dette er en muskuløs vin med masser av kraft i smaken. Innslag av tørket frukt, perfekt syre. Denne danser elegant sammen med elgsteken og den røkte skinken. Et ekte løp og kjøp vin.

Jean-Max Roger Sancerre Rouge Vieilles Vignes 2008 85 poeng.

En kjapp tur tilbake til Loire og Frankrike. En vakker rød farge. Duft av røde bær, vinkjeller og kanskje en anelse kirsebær. Smaken er deilig fruktig, godt balansert syre og en god ettersmak. En vin som lever opp til duften. Passer glimrende sammen med lyst kjøtt. Godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.