Domaine William Fèvre ble grunnlagt av den smått mytiske William Fèvre i 1957. Han startet med 7 hektar og frem til han pensjonerte seg i 1998, hadde vindomenet vokst til 48 hektar.

Etter at champagnehuset Henriot kjøpte vindomenet av William Fèvre, har det vokst til 78 hektar og er en av Chablis største. Og det er ikke hvilke som helst marker som er blitt lagt til eiendommen. 15.9  hektar er klassifisert Premiers Cru og 15.2 hektar som Grand Cru.

Da Henriot overtok domenet, så ansatte de den meget talentfulle Didier Séguier som direktør og ikke minst vinmaker. Og forskjellen fra tidligere ble hurtig tydelig. Der William Fèvre elsket ny eik, gikk Didier Séguier motsatt retning og bruker minimalt med ny eik og fremstiller i dag kanskje noen av Chablis mest elegante viner.

William Fèvre Chablis Domaine 2018. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 224,90 Poeng: 89/100

Ny årgang. Drua er Chardonnay. Lys gul farge. Godt duft av epler, sitrus med hint av fersken og blomster. Smaken frisk, fruktig med en fin fylde. Lever opp til duften med sine blomster, sitrus og epler. Elegant ettersmak. Vil fungere fint sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Årgang 2017 fikk 88 poeng.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.