Hva er vel en Julemesse uten lokal mat? Og Solberg-Pettersen produserer så absolutt en lokal produsent av kjøttvarer.

Bedriften ble etablert av Johan Hagrup Pettersen i 1924 og skiftet navn da sønnen Solberg overtok driften i 1954. Fram til 1967 bestod driften av fiskekjøp og dagligvarehandel. I 1967 overtok hans kone Nina butikken og drev den fram til 1980. Johan fortsatte driften av butikk og begynte samtidig å utvikle produksjon og salg av kjøttvarer, i all hovedsak fra egen disk.

I 1996 ble det bestemt å bygge en helt ny fabrikk for å videreforedle hele sin produksjon. Våren 1997 flytter bedriften inn i nye topp moderne produksjonslokaler. Her produseres bla pinnekjøtt, fenalår, pølser og kjøttpålegg i mange varianter av lokale råvarer. Alt laget av pølsemakermester, faglærte pølsemakere og faglærte kokker som er med på å bidra til at kvalitet blir satt i fokus. Og ikke minst slaktere. I dag drives bedriften som en gammeldags slakter av 4. generasjon, Kim Pettersen.

Produktene til Solberg-Pettersen kan oppleves på Julemessa i Tromsø den 9. november. Og her kan du få smake, få tips om tilberedning og ikke minst, tips om hva man kan drikke til.

Billetter finner du her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.