Vinlandet Uruguay er en velbevart hemmelighet. Iallfall om man sammenligner med andre vinland på det amerikanske kontinentet. Og det er riktig synd, for det produseres utrolig mye bra vin i Uruguay.

Vinene er mer inspirert av europeisk vin sammenlignet med de andre vinland på kontinentet. Og det har de vært helt siden spanjolene satte den første vinstokken i landet på 1600 tallet. Men vinindustrien skjøt først fart på 1870 da baskiske immigranter hadde med seg Tannat drua fra Frankrike. Og etter det har drua vært Uruguays signaturdrue.

Garzón Tannat Reserve 2018. Uruguay. Pris kr. 199,90 Poeng 89/100

Drua er Tannat. Flott mørkerød farge. Duft av mørke bær, skogsbær og fine hint av krydder og fat. Fyldig og frisk på smak med en god fruktighet. Balansert syre og sødme. Fin tannin. Lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med rødt kjøtt og den gode samtale. En ekte løp og kjøp vin.

Garzón Pinot Noir Rosé de Corte 2020. Uruguay Pris kr. 199,90  Poeng 87/100

Drua er Pinot Noir. Elegant lys rosa farge. Meget bra og ungdommelig duft av røde bær som jordbær og kirsebær med et lekkert hint av blomster. Tørr og fruktig på smak med en bitteliten sødme. Flott friskhet med samme bær som i duften. Meget bra ettersmak med god lengde. Passer glimrende sammen med laks og til kos. Meget bra kjøp. Kommer på vinmonopolet i september.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.