Det er høst i Tromsø. Trærne har så smått begynt å få nyanser av høstdryss. Fortsatt er det varme drag i luften og utsikten over sundet fra min balkong er fortsatt like spennende med trålere, hurtigruta og kystvakta som øver opp nye navigatører.

I supermarkedet bugner det av kantareller og for den flittige kan man sikkert finne sopp i skogen også. Selv kurer jeg på balkongen i en varm genser og nyter rosévin og livet på sundet, mens jeg tenker på om jeg skal spare rosevin til kantarellene.

Matua Rosé 2019. New Zealand. Pris kr 136,90 Poeng 86/100

Druene er Pinot Noir 41%, Sauvignon Blanc 40%, Merlot 19%. Fargen er lys lakserosa. En lekker duft av sitrus, stikkelsbær og rabarbra. Smaken er frisk og fruktig med en god og rund fylde. Meget bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En vin som vil fungerer veldig bra til kos og fisk. Til denne prisen så er det bare å si «Løp og kjøp.»

Crudo Rosato 2018. Italia, Puglia. Pris kr 159,90 Poeng 84/100

Drua er Negroamaro. Lys rosa farge. Duft av røde bær med små hint av urter. Fruktig og frisk på smak. Lever opp til duften med sin sitrus og rips. Bra ettersmak. Passer bra sammen med fisk og salat. Bra kjøp!

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.