Ukens vin, er bobler fra den norsk-italienske Bibi Graetz. Gjennom de siste tjue årene, har han nærmest blitt et ikon i italiensk vinproduksjon.

Bibi Graetz har en rekke ganger blitt kåret til Toscanas, tidvis Italias, beste vinprodusent. Fra hans vinkjeller og bolig i 1100-talls borgen Vincigliata på åsryggen Fiesole over Firenze har hans røde super-toskanere Casamatta Rosso (“galehus”), Testamatta (“gal i hodet”), Colore og Soffocone tatt vinverdenen med storm. Hans innfallsvinkel til vinproduksjon; som å kun benytte eldre vinranker, presse druene, og deretter gjære dem, direkte i åpne, eldre trefat, lang masersasjonstid og en 100% økologisk produksjon – har gitt  Bibi og hans viner legendestatus verden over.

Bibi Graetz Bollamatta. Italia. Pris kr.199,90 Poeng: 87/100

Bollamatta betyr gale bobler. Og disse gale boblene er laget av Sangiovese. Fin lys rosa farge. Frisk duft av røde bær som bringebær. Fruktig og frisk på smak. Samme bær som i duften. Fine bobler. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. En vin som passer til kos og pinnemat.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.