Den store tyske vinsmakningen.

Tyske hvitviner er i verdensklasse. Og som regel er de også prisverd. Så her er Godt Drikkes store tyske riesling smakning.

Smakningen er gjort gjennom det siste året.

Georg Breuer Nonnenberg 2013 Rheingau 92 Poeng

Fin strågul farge. Duft av sitrus og frukt. Stor fylde, epler og kanskje noe urter på smak. God syre med en lang og god ettersmak. En fantastisk vin som danser vakkert sammen med kos, fisk og ost. Løp og kjøp.

Georg Breuer Berg Schlossberg Riesling 2012 Rheingau 92 poeng.

En av verdens beste riesling marker. Og med en så formidabel vinprodusent som Theresa Breuer, kan dette ikke bli feil. Og det blir det ikke heller. Fin strågul farge. Dufter av gule plommer, frukt og noe jeg ikke helt klarer å definere. En fantastisk smak, sitrus, frukt, plommer og et hint av urter. Lang ettersmak. Sushi og skalldyr sammen med denne vinen er en guddommelig opplevelse. Vinen vil fortsette å utvikle seg så jeg gleder meg allerede til å smake den om noen år. Løp og kjøp.

Keller Riesling RR 2013, Rheinhessen. 91 poeng.

Klaus Peter Keller er en fantastisk dyktig vinbonde. Og det speiler seg selvfølgelig i vinene hans. Denne har en lys strågul farge. God duft av epler, sitrus og blomster. En fyldig smak med en svake sødme som balanseres fantastisk av syren. En lang, tørr ettersmak. Går veldig bra sammen med lyst kjøtt, skalldyr og kos. Løp og kjøp.

Markus Molitor Riesling Tørr 1987, Mosel. 91 poeng.

Her er en Moselvin som egentlig skulle være blant klassikerne på linje med Bach og Mozart. Dyp strågul på fargen. Dufter av blomster, modne gule epler og en anelse petroleum. Og det siste ment som noe positivt. Smaken er nydelig, så er det sagt først som sist. Med en moden tørr, nesten slank stil. Fantastisk balansert syre og en lang ettersmak. Passer virkelig bra sammen med fisk og gode venner. Løp og kjøp to.

Georg Breuer Berg Rottland 2012, Rheingau. 90 poeng.

Vi begynner med å se på fargen, nikker på hodet og sier lys strågul. Sving på glasset og ned med nesa og den fylles av dufter fra vinbergsfersken og barndommens epleslang epler. Også, det viktige, slurpen med mye luft og smaken fyller ganen med frisk frukt, sødme og en anelse av honning? Jo, tenker man og slurper en gang til. Honning. Også ettersmaken. Lang og nydelig. Denne vil jeg engang drikke sammen med en gode venner en sen sommerkveld, tenker jeg. Tror jeg løper og kjøper.

Keller Riesling “Von der Fels” 2014. Rheinhessen. 88 poeng.

Vakker strågul farge. Dufter av sommer som kanskje kommer med epler, blomster og honning, Frisk god smak med sitrus, epler og en virkelig godt balansert syre og sødme. Riktig god ettersmak. Denne kan man gjerne drikke sammen med skalldyr og venner. Meget godt kjøp.

Keller Limestone Riesling 2014, Rehinhessen. 88 poeng.

La meg si det først som sist. Her er det mye vin for pengene. Gulgrønn farge. En god duft av sitrus og grønne epler. Smaken er frisk, ung og en perfekt balansert syre og sødme. En god ettersmak. Nytes sammen med fisk og skalldyr. Meget godt kjøp

Sybille Kuntz Riesling Spatlese Trocken 2012. Mosel. 87 Poeng.

Her har vi den strågule fargen som er så vakker i glassene. Duft av vinbergfersken, epler og hint av blomster. Smaken er lett sødme, fint balansert syre med modne epler og en herlig, lang ettersmak. Tørket skinke og lyst kjøtt. En spätlese som er verd pengene. Meget bra kjøp.

Kloster Eberbach Steinberger Riesling Kabinett 2013. Rheingau. 87 Poeng.

Jeg er kanskje litt forutinntatt når vi smake Kloster Eberbach. Det var her jeg tok mine første skritt inn i vinverden. Men uansett. Fargen er lys strågul. God duft av frukt, sitrus og kjeller. Smaken lever opp til duften med sin gode balansert syre, friskhet og frukt. Den vinen passer virkelig bra sammen med venner og nostalgi. Meget bra kjøp.

Dr. Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett 2014. Mosel. 87 Poeng.

En spennende sak. Med gulgrønn farge, duft av blomster, urter og frukt. Fin fylde på smaken, godt balansert syre og sødme. Frisk. En lang og god ettersmak. Passer til skinke og ost. En virkelig prisverd vin. Ta gjerne en kasse igjennom sommeren. Meget godt kjøp.

Balthasar Ress Von Unserm Rheingau Riesling Trocken 2012. Rheingau. 85 poeng.

En gulgrønn farge. Duft av sitrus og epler. Smaken er frisk, tørr og en god syre. En fin lengde på ettersmak. En vin som passer som hånd i hanske til Sushi. Godt kjøp.

Dönnhoff Riesling Trocken 2014. Nahe. 85 Poeng.

En gulgrønn farge. God duft av sitrus, epler og blomster. Smaken er frisk og ung med epler og sitrus. God syre. Frisk og god ettersmak. Passer fint sammen med sommerens skalldyr og fisk. Om man ser på pris så får man veldig mye vin for pengene. Godt kjøp.

Markus Molitor Riesling Trocken 2013. Mosel. 83 poeng.

Jeg ble skuffet, for jeg hadde forventet meg mer av en produsent som Markus Molitor. Men fargen er immer weck gulgrønn, duft av sitrus og hint av eple. Smaken har en grei syre og en frisk fruktig smak. Grei ettersmak. Passer til lyst kjøtt. En bra pris.

Ræga Riesling Trocken 2013. Rheinhessen. 79 poeng.

Gulgrønn farge, duft av sitrus. Frisk smak med sitrus. Grei syre. Det mest positive med denne vinen er prisen som er riktig lav. Selges på Pet flaske.

Blue Nun, Rheinhessen. 62 poeng. BiB

For å si det pent. Om du ikke har noe annet du skal handle på polet, så nyt heller dagen et annet sted.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.