Tegnerne fra Charlie Hebdo var ikke bare kjent for sin fantastiske politiske satire. Rent faktisk så tegnet også flere fra Charlie Hebdo vinetiketter. Og det var ikke hvilke som helst etiketter.

DscrambesMen la oss starte med begynnelsen. Da Gérard Descambre sammen med sin bror overtok Château Barrail des Graves i St.-Emilion 1970, var det krise i Bordeaux. Så han søkte etter en måte å få oppmerksomhet rundt vinene sine. En av hans venner var Georges Bernier, en av grunnleggerne av «Charlie Hebdo» og det ene førte med seg det andre- tilslutt hadde 18 forskjellige tegnere og designere fra Frankrike laget etiketter. De viktigste for Gérard Descambre var Stephane Charbonnier, kalt Charb, redaktør og kreativ leder for «Charlie Hebdo», Georges 81.457C!OpenElement&FieldElemFormat=jpgWolinski tegner og satiriker ved Hara Kiri og senere Charlie Hebdo og Bernard Verlhac kjent som Tignous. Alle tre drept ved det bestialske attentat på Charlie Hebdos redaksjonslokaler 7. januar.

– De var mine venner, forteller Gérard Descambre til Wine Spectator. Vi samarbeidet i mer enn 40 år.

Descambre forteller at de satte de tegnede etiketten på halvdelen av flaskene. På resten brukte de vanlige, tradisjonelle Bordeaux etikettene. Men som han har utalt til Wine Spectator, så har det alltid vært hans filosofi, at vin skal være morsomt. Og det er noe alt for mange folk i Bordeaux ikke forstår.

– De gjør at det med vin blir noe rituelt og veldig alvorlig. Og det er kjedelig.

Og med sine etiketter fra blant annet Charlie Hebdo, fikk han både humor og satire.

Flere satirer fra Hara Kiri, finner du her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.