Det har vært produsert vin på Castillo Perelada helt siden middelalderen. På 1400 tallet så grunnla Karmelittordenen Castillo Perelada.

De fikk druene fra de viktigste vinbøndene i området og sto for produksjonen. Da Miguel Mateu kjøpte slottet i 1923, hadde vel Castillo Perelada havnet solid i bakevja og noe av de første han måtte gjøre, var å revitalisere vintradisjonene samt modernisere hele. De har bygget opp et renommé, ikke bare i Spania, men i hele verden som en topprodusent av både cava og stille viner. De forsker på hvordan de ulike druesortene klarer seg i forskjellige jordsmonn og disse resultatene blir lansert i et lite kvantum når de får ekstraordinære resultater. Og fortsatt er målet å finne sjelen fra Empordà.

Castillo Perelada Cava Gran Claustro Brut Nature Reserva 2013. Spania, Catalonia. Pris kr. 299,90 Poeng 92/100.

Druene er Chardonnay 43%, Pinot Noir 43%, Parellada 14%. Fin gulgrønn farge. Nydelige små bobler som kiler i nesa. God duft av epler, bakst og en anelse sitrus. Smaken er frisk og fruktig med god fylde. Perfekt balansert syre og sødme. En riktig lang og god ettersmak. Passer fint sammen med spekemat eller bare til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Tidligere årgang 89 poeng.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.