Tema for ukens rimelige viner er juni.

Selv om sommeren ikke blir som den sist år, så er det like forbannet sommer. Og derfor en rekke lette viner som rosé, hvitvin og et par musserende.

Dom. Bois de la Neuve 2018. Frankrike, Provence, Coteaux Varois. Pris kr. 137,50.

Druene er Grenache 70%, Rolle 10%, Syrah 20%. Lys rosa på farge. God duft av røde bær, sitrus og små hint av blomster. Smaken er frisk, fruktig med en fin fylde. Bra syre og sødme. Lever opp til duften med røde bær og blomster. God ettersmak. En ekte terrassevin. Meget bra kjøt.

Reh Kendermann Riesling vom Kalkstein 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 139,90

Drua er riesling. Lys gul med et grønt skjær. Klassisk riesling duft med sitrus, epler og små hint av blomster og bitte litt fersken. Fruktig på smak med en god friskhet. Lever opp til duften med sitrus og epler. Bra balansert syre og sødme. En fin ettersmak. Passer til fisk eller kos. Meget bra kjøp

Francesc Ricart Reserva Brut 2015. Spania, Catalonia. Pris kr. 159, 50

Laget på druene Xarel·lo 40%, Macabeo 40%, Parellada 20%. Lysgul med et grønt skjær. Fine bobler. Duft av grønne epler, lime og fint hint av blomster. Fruktig med ok fylde. Samme epler og lime som i duften. Bra syre. God ettersmak. Passer sammen med fisk eller salater. Meget bra kjøp.

J.Laurens La Rose No.7. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Limoux. Pris kr. 149,-

Testens absolutt beste vin. Druene er Chardonnay 60%, Pinot Noir 15%, Chenin Blanc 25%. Lys rosa farge. Duft av jordbær, epler og hint av sitrus og kjeks. Elegante bobler. Frisk og fin fylde på smak. Lever opp til duften med epler sitrus. God tørr syre. Riktig bra ettersmak. En vin som passer til kos og muntre samtaler. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.