Billig vin blir dyrere

At vinhøsten 2012 er den dårligste siden 1975, er ikke lenger noen nyhet. images-1

Men, at den er så dårlig at Château Hourtin-Ducasses ikke kan produsere 2012 årgangen, er derimot en nyhet. For å være sikker på at alle forstår nyheten, har de publisert en logo med som viser en flaske med slottets vin med en rød strek over.

Nesten over hele Frankrike har været vært dårlig under hele vekstsessongen med en kraftig nedgang av druer.

Med alt regnet i våres og i sommer har ført til kraftige angrep av meldugg, noe som fører til at vinbønder som ikke bruker kjemiske virkemiddler, har blitt rammet hardt. Deriblant Hourtin-Ducasse.

109.38C4!OpenElement&FieldElemFormat=jpgChâteau Hourtin-Ducasses er et Cru Bourgeois slot som ligger i Saint Saveur i Médoc. I følge eieren, Michael Marengo, har vinmarkene hans vært usedvanlig hardt angrepet av meldugg. Noe som har ført til at alle druene blir etterlatt på markene.

Det  er ikke bare i Frankrike at vinhøsten har slått feil, men stort sett i hele Europa. Det ser litt bedre ut i de såkallte “Nye vinlandene”, hvor høsten har vært tett på normal. Men alikevell vil det bli produsert ca 30-40 mio hl mindre vin enn normalt. Noe som vil føre til at vinprisene, og da spesiellt på  billige viner, vil stige.

 images

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.