Når man sier Weingut Balthasar Ress fra Rheingau i Tyskland, tenker man automatisk på hvitvin laget på riesling. Men de lager også utmerkete røde viner, da primært på spätburgunder.

Weingut Balthasar Ress er i dag en av de større, familieeide, vinprodusentene i Rheingau med hele 46 hektar land. Blant annet med marker i det klassiske Berg Schlossberg og Marcobrunn. Christian Ress overtok familieeiendommen i 2010 og er femte generasjon som drifter gården. Noe av det første han gjorde, var å investere i kjeller og i vinmarkene og fra 2016 er de sertifisert økologisk. Alle vinen som produseres, blir spontanfermentert og med minimal filtrering. Sammen med vinmakeren Dirk Würtz, arbeides det mot biologisk drift. Og som om alt dette ikke var nok, så er de også en av de opprinnelige VDP medlemmene. I dag så er Weingut Balthasar Ress blant de mest spennende vinprodusentene i Rheingau.

Balthasar Ress Von Unserm Pinot Noir 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 249,90 Poeng 87/100

Ny årgang. Drua er Pinot Noir. En ung mørkerød farge. Riktig bra duft av røde bær som jordbær og hint av urter. Fin fruktigsmak med god fylde. Bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Lang ettersmak. Passer bra til lyst kjøtt eller småvilt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.