Aass, Mack og Hansa kastet ut fra Rema 1000.

. Foto: Marius Fiskum/Tank

– Blir dere vår «bestevenn» betyr det at dere blir vår hovedsatsing. Vi trenger ikke to typer salt potetchips eller to typer samme syltetøy, sa konserndirektør for strategi og innkjøp i Rema 1000 Norge, Lars Kristian Lindberg, til leverandørene, ifølge Aftenposten.

Med andre ord, siden Rema er blitt bestevenn med Carlsberg så forsvinner annet øl fra hyllene.

– Vi ønsker å rydde plass til mindre, lokale aktører, hevder Lars Kristian Lindberg til Itromso.

Ifølge Lindberg ønsker kjeden å gi sine kunder et spennende utvalg av unike og egne merkevarer, i tillegg til kjente og kjære produkter.

– Tilbudet i dagens dagligvaremarked er i stor grad begrenset til produkter fra et fåtall store leverandører. Det ønsker REMA 1000 å endre på, sier han.

Men det er ren bløff. Rema 1000 har inngått et eksklusivt samarbeid med landets største bryggeri, Ringnes, som igjen er eid av verdens fjerde største bryggerikjede, danske Carlsberg group. Så de lokale produsentene av øl er Ringnes-eide selskaper, som Nordlandsbryggeriet, E.C. Dahls Bryggeri og Frydenlund. Og remadirektøren viser til Sagene bryggeri og Kolonihagen. Det er bare det at Rema 1000 er eier eller medeier av de samme selskapene. Og produktene vil produseres av et bryggeri på Sørlandet som klistrer etiketter på flaskene med alle ulike produktnavnene. Jeg vet ikke om det er dette som Rema mener med lokale produsenter og produkter.

Lokal aktør…

Rema hevder også at for eksempel Mack skal være en viktig lokal aktør i Troms i alle svarene de gir til forbanna kunder i nord på facebook.

” Hei. Vi ønsker å ha et godt samarbeid med Mack og selge deres produkter i våre butikker i Troms. REMA 1000 ønsker å rydde plass til mindre, lokale aktører og Mack vil være en viktig lokal leverandør til våre butikker i Troms i tiden fremover. Ønsker deg en god kveld! –Kaia”

Men det er en ren bløff. De har jo ikke noen avtale i følge Mack sin facebookside. Tenk om Mack ikke vil bli avspist med noen smuler i Tromsø?

Miljøsatsing.

Rema gikk høyt ut på banen med sin miljøsatsing for noen år siden. Hva det betyr for miljøet når all brus og øl skal fraktes fra Gjelleråsen og rundt i hele Norge, vet jeg ikke. Men jeg stiller meg skeptisk til at det blir så mye bedre.

Det er egentlig skremmende at Norge kun har tre supermarkedkjeder. Norgesgruppen, Coop og Rema sitter på altfor stor makt i forhold til hva vi skal spise og drikke. Noe som Remas satsing viser helt tydelig. Det er ekkelt at folk mister arbeidsplasser og et sosialt liv for at Rema skal komme med et nytt konsept. Eksemplet er Mack, som nå må begynne å si opp en rekke av sine ansatte. Hva Aass og Hansa finner ut av, vet jeg ikke. Men som sagt, de forsvinner også fra hyllene til Rema 1000.

Forbrukermakt.

Etter hissig diskusjon med meg selv, har jeg besluttet å ikke bli bestevenn med Rema. Det gjør nemlig vondt å lese om Aass, når de skriver i Drammens Tidene at – Det som er bygget opp gjennom en årrekke er nå borte med et pennestrøk. Og det gjør vondt når folk på Mack mister jobben. Det er kanskje på tide å bruke såkalt forbrukermakt.

5 KOMMENTARER

  1. Nå finnes verken E.C.Dahls Bryggeri, Nordlandsbryggeriet eller Frydenlund. Alt blir produsert på Gjelleråsen.

  2. REMA1000 har ikke akkurat utmerket seg som ølentusiastens bestevenn frem til nå heller. Lokale bryggerier eller ei, REMA har butikknorges mest elendige ølutvalg, med mindre man digger industripils. Jeg kunne skjønt logikken til REMA om de hadde en landsdekkende distributør for basisutvalget og supplerte med lokale produsenter i respektive distrikter, men det ser ikke ut til at det foreløpig blir malen.

    Jeg handler av praktiske årsaker stort sett på min lokale REMA (dog aldri øl) og jeg unngår REMA’s egne ‘merkevarer’ som pesten. Godt Kjøp, tilsatt salt og vann appellerer ikke til meg. Så får vi se om de egentlig bidrar positivt med: «…å gi sine kunder et spennende utvalg av unike og egne merkevarer, i tillegg til kjente og kjære produkter.»
    Ikke overbesvist!

  3. Fos oss finnes det ikke noe mer lokalt øl en AASS og de er landes elste bryggeri så de støtter vi….
    Godt det finnes andre bryggerier 😀

  4. […] selv å presentere dem som positive for forbrukerne, men ikke alle er enige i den tolkningen. Godt i glasset skriver om at Aass, Mack og Hansa kastes ut fra Remas hyller på nasjonalt plan. Sammy bidrar med litt bakgrunn for de forskjellige bedriftsbindingene i saken og velbegrunnede […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.