Ukens rimelige viner, kommer fra polets tilbudsliste. Så her handler det om å være kjapp til fots eller raskt inn på polets bestillingssider for å få med seg noen riktige godbiter til riktig bra pris.

Det er to land som er blitt sett på denne gangen. Uruguay, ikke det mest vanlige vinlandet i Norge, samt to fra Spania.

Aranleón Solo 2008. Spania Valencia. 89 poeng

En vin som er virkelig priseverd. Ren rød farge. God duft av moreller og andre mørke bær. Hint av noe krydder. Varm, god munnfølelse på smak. God fylde.  Samme mørke bær som i duften. Bra balanse mellom syre og sødme. Riktig bra tannin. En nydelig ettersmak. En bra vin til storfe eller bare til kos. Et ekte løp og kjøp vin.

Pisano RPF Petit Verdot 2007. Uruguay, Progreso. 89 poeng

Satt ned med nesten 60 kroner. Og den var virkelig verd sin opprinnelige pris på cirka 210,- kroner. Blårød farge. Lekker duft av solbær med hint av både fat og krydder. God fylde, tørr med en virkelig bra balanse mellom syre og sødme. Bra tannin. Lang og fin ettersmak. Passer riktig bra sammen med lam med også kjøttgryter av storfe. Løp og kjøp og ta gjerne med to.

Mas dels Ponts 2010. Spania, Catalonia, Montsant. 85 poeng.

Utrolig mye vin for pengene. For bare 111 kroner får man en vakker, rød farge. En duft av røde bær, moden frukt og de lille udefinerbare som bare ligger der og kiler nesen. Fin fylde på smaken, rund og behagelig. Virkelig bra balanse mellom syre og sødme. Bra ettersmak. Passer bra sammen med biffen eller bare som kos en vinterkveld. Løp og kjøp.

Pisano Rio de los Pájaros Tannat Reserve 2008. Uruguay, Progreso 84 poeng.

Nesten blårød på fargen. Lekker duft av mørke bær, litt lær og hint av fat. Nydelig fylde, bra tannin og en riktig god lengde på ettersmaken. Biffvin som er et meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.