Baden kalles Tysklands Burgund. Noe jeg synes er veldig urettferdig da de har sitt helt eget uttrykk på sine rødviner.

Baden er Tysklands sydligste vinregion. Og ikke bare det sydligste, men også det lengste. Det strekker seg 400 km, langs med Rhinen. Fra Franken i nord og via Mannheim til Basel i sør og ned til Bodensjøen. Mot Frankrike, grenser de opp til Alsace.

Klima er et typisk innlandsklima. Med varme somrer og hele 1.720 timer i gjennomsnitt med solskinnsdager, til de iskalde vintrer. Noe som gjør at de kan dyrke noen helt fantastiske Spätburgunder, bedre kjent som Pinot Noir, viner. Markene varier kraftig fra nord til syd. Alt fra kalkstein til grus. Felles for hele området, er at det er veldig fruktbart.

Weingut Bernhard Huber.

Weingut Bernhard Huber er en av de mest spennende vingårdene i Baden og Tyskland. Og det på tross av at det er en «ung» gård i vinsammenheng. Gården ble grunnlagt 1987 og er i dag på 26 hektar. Historien med vinproduksjon i Malterdingen går tilbake til cisterciensermunker som eide eiendommer i Malterdingen. Området der Weingut Bernhard Huber ligger, heter fortsatt Mönchhofmatten.
I dag så dyrker de hovedsakelig Pinot Noir men også Chardonnay og Auxerrois. Vinstokkene  er  over 40 år gamle og står i en bratt sør-vestlig skråning.
Etter Bernhard Huberts bortgang er det sønnen Julian Huber og hans mor Barbara som drifter gården. Noe de gjør med stor suksess med sine komplekse, spennende viner.

Bernhard Huber Malterdinger Spätburgunder 2017. Tyskland, Baden. Pris kr. 348,90 Poeng 92/100

Drua er Spätburgunder.(Pinot Noir). Ung rubinrød farge. Fantastisk duft av kirsebær med hint av eik og urter. En stor, fyldig smak. Lever opp til duften med sine bær. Perfekt balansert syre og sødme. Mild tannin. En lang og meget god ettersmak med litt eik på slutten. En vin som passer glimrende til påskelammet og gode samtaler. Her er det kvalitet i hver dråpe.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.