Meinklang er mer enn et fancy navn.

I følge vinmakeren Werner Michlits så finnes det en filosofi bak navnet. Oversatt til norsk, betyr navnet min lyd. ”min” symboliserer ifølge Michlits, en personlige vinstil- lyd eller klang og viser til harmoni med naturen. Og harmoni er det. Gården har sin helt egen syklus, gjødsel fra flere hundre Anguskyr. Planter, som kløver, urter og gress vokser vilt mellom vinstokkene og gir habitat til nyttige innsekter og organismer. Og alt gir grunnlag for sunne vinstokker. Som igjen gir et utgangspunkt for en positiv smak og utvikling av druene. Noe som speiler seg i deres fantastiske viner. Og det er kanskje derfor at vinene fra Meinklang er noen av mine favoritter.

Meinklang Blaufränkisch 2016. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 190,- Poeng 87/100

Drua er som navnet sier, Blaufränkisch og vinen er spontangjæret og ufiltrert. Mørkerød på fargen. En virkelig lekker duft av skogsbær med hint av blomster og krydder. Smaken er frisk og fyldig og lever flott opp til duften. Bra balanse. Mild tannin. Ettersmaken har en god lengde. En vin som vil fungere både til lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

Meinklang Konkret 2014. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 320,- Poeng 92/100.

Jeg har tidligere kalt Werner Michlits en trollmann og det står jeg for fortsatt når jeg smaker denne vinen. Druen er St. Laurent. Mørkerød farge. En fantastisk duft av av bjørnebær, blomster og solvarme stener. Ok, den siste lyder ganske så tåpelig, men det er altså den duften. Herlig frisk og fyldig. God mjuk munnfølelse. En vin som lever perfekt opp til duften med fin syre og sødme sammen med krydder og  blomst. Fin Tannin. En lang og god ettersmak. En vin som kan brukes til biffen og kraftige kjøttgryter. En løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.