Linn Johnsen er en av Norges beste vinbloggere. Du kan lese mer av henne på hennes egen blogg, Linn Johnsen Vinstudinen, eller følge henne på Facebook.

Tekst og foto: Linn Johnsen.

Gamay er nesten synonymt med Beaujolais for meg.

I alle fall fransk vin – selv om jeg ved noen mer sjeldne anledninger har forsøkt meg på noen amerikanere. Canadisk gamay er nybrotts for min del, og Blue Mountain Gamay Noir 2016 skulle bli min første. Vingården ble startet for tiår siden av den samme familien som fremdeles driver det. Her dyrker de klassiske druesorter som pinot blanc, pinot noir og eksempelvis gamay .

Blue Mountain Gamay Noir 2016

Blindt hadde det vært vanskelig å plassere den. Dyp rubin på farge, og en intens duft av mørke bær og krydder. På smak en symfoni av solbær, solbærblader, søte krydder og fiol. De mørke, lubne bærene og konsentrasjonen blir fint balansert mot en friskhet som opprettholder interessen min. Rund munnfølelse med finslepne tanniner og en meget god lengde.

Her scores det mange poeng hos meg. Ikke først og fremst for druetypisitet, men på godt håndverk og ekstrem likeability. Altså; hadde dette vært en bok ville det vært en pageturner. Det er nesten umulig å stoppe. Dette er en vin for resten av grillsesongen, og den vil absolutt gjøre seg for enhver anledning utover høsten og vinteren.

Vinen koster 259 kroner, og det er slett ingen upris for denne kvaliteten. Du finner den på Grünerløkka, Trondheim Byhaven og selvfølgelig i bestillingsutvalget.

Canada altså!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.