Ukens rimelige viner kommer fra Languedoc-Roussillon.

Languedoc-Roussillon er verdens største vinregion og mer enn dobbelt så stor som hele Australia i mengde vinmark og antall liter vin. Området dekker middelhavskysten og fjellandskapet fra Pyreneene ved spanskegrensen i vest til Rhônedalen og Provence i øst.

Fra tidligere å ha vært kjent for bulkvin og heller veldig dårlige kvantitetsviner, er heldigvis kvaliteten på vinene i Languedoc-Roussillon kraftig på bedringenes vei. Grunnen er at noen av Frankrikes fremst vinbønder og produsenter slår seg ned i området, og er komplett likeglad med byråkrati rundt AOC-lovverk og produserer heller noen helt fantastiske bordviner.

Rent faktisk er noen av områdets beste viner  VdP eller Vin de Table. Og Carignan, Grenache og Syrah gir de best vinene i tillegg til de grønne druene Maccebèo og Grenache Blanc. Og det uten at prisen har steget for mye.

DM Rouge 2016. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes Catalanes. Pris kr. 159,90 Poeng:86/100

Druene er Grenache 30%, Syrah 70%. Ungdommelig rød farge. Bra duft av mørke bær, urter og hint av jord og blomster. Smaken er fyldig, frisk med bra frukt. Bra syre og sødme. Fin ettersmak. Passer bra sammen med grilla lyst kjøtt. Her er det mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

Dom. la Colombette Merlot Cabernet 2016. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Hérault. Pris kr. 139,90 Poeng: 82/100

Druene er Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 50%, Cabernet Franc 10%. Mørkerød farge. Duft av mørke bær, litt krydder og noe jeg ikke klarer å definere. Smaken har bra fylde, mjuk med bra munnfølelse. Helt ok balansert syre og sødme. Bra ettersmak. En vin som passer bra til kos. Et bra kjøp.

La Bastide Les Genêts Vieilles Vignes Syrah 2015. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Aude. Pris kr. 136,- Poeng:  81/100

Drua er Syrah. Mørkerød farge. Duft av mørke bær, hint av krydder. Bra fylde, ok syre og tannin. Bra munnfølelse. Mjuk. En litt søt ettersmak. Passer best til kraftige gryter. Bra kjøp.

Så noen bobler.

Martinolles Crémant de Limoux Brut 2013. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Limoux. Pris kr. 149,90 Poeng: 86/100

Druene er Chardonnay 70%, Chenin Blanc 10%, Pinot Noir 10%, Mauzac 10%. En lys gulgrønn farge. Fint skum og bobler. Duften har epler, sitrus og bitte litt kjeks. Smaken er herlig tørr, frisk og fyldig. Riktig bra syre og sødme. Lever fint opp til duften. En riktig god ettersmak. Passer glimrende sammen med venner og muntre samtaler. Her er det masser av bobler for pengene. Løp og kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.