Villabella ble grunnlagt i 1971 av Walter Delibori og Giorgio Cristoforetti og fortsatt drives gården av de to familiene.

Vingården ligger midt i hjerte av Bardolino Classico-området, noen få minutter fra Verona. De betraktes som en av de absolutt beste produsentene av og i Bardolino. Foruten om det, også en av de absolutt beste amarone produsentene. I dag så har de cirka 250 ha vinmark, som sakte men sikkert legges om til økologisk landbruk.

Villabella Amarone della Valpolicella Classico 2011. Italia, Veneto, Amarone della Valpolicella. Pris kr. 335,- Poeng 90/100

Klassisk Amarone. Men mer nyansert enn mange av de macho amaronene som er på markedet. Druene er Rondinella, Corvina, Corvinone. Fin mørkerød farge. Duften har mørke bær og rått kjøtt, uten at det er negativt av den grunn. Hint av urter og sjokolade. Smaken er fyldig, frisk og kraftfull med virkelig god munnfølelse. En vin som virkelige lever opp til duften med sine mørke bær, urter og sjokolade. Fin tannin og en virkelig balansert syre og sødme. En lang og fin ettersmak. Passer perfekt til vilt eller som kos sammen med venner. Virkelig verd pengene. Et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.