Ekte løp og kjøp vin fra australske Penfolds.

Penfolds er en av Australias eldste vingårder. Det ble grunnlagt 1844 av Christopher Rawson Penfold og hans hustru Mary Penfold.

Etter hvert ble de en av Australias største vinprodusenter. Fra begynnelsen av 1950 tallet, under ledelse av den legendariske kjellermesteren Max Schubert, ble de også internasjonalt anerkjent. Det var Max Schubert som skapte den berømte vinen “Grange Hermitage,” senere omdøpt til Penfolds Grange. Årgangen Penfolds Grange 1951, ble solgt på en auksjon i 2004 til en pris av cirka 320.000 norske kroner. Siden 2002 har kjellermesteren vært Peter Gago, og i 2011 ble Penfolds en del av Treasury Wine Estates.

Felles for de fleste av Penfolds viner, er at de også holder et veldig høyt kvalitativt nivå. Og heldigvis kan man få andre viner fra Penfolds enn Penfolds Grange. som ikke er blant de rimeligste vinene. Her er to som kan kjøpes for oss med en normal lommebok.

Penfolds BIN 28 Kalimna Shiraz 2015. Australia, South Australia. Pris kr. 269,90 Poeng: 91/100

Drua er Syrah/ Shiraz. Mørke rød farge. En intens duft av mørke bær, sjokolade og hint av fat og blomst. Smaken er fyldig med bra munnfølese. Lever virkelig bra opp til duften med sine mørke bær, plomme og små hint av fat. Bra balansert syre og sødme. Fin tannin. Meget bra ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med grilla kjøtt. En ekte løp og kjøp vin. Kan lagres de neste ti årene.

Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2012. Australia, South Australia. Pris kr. 269,90 Poeng: 89/100

Fin, klar rød farge. Duft av røde bær, litt jordbunn og bitte små hint av fioler. Smaken er frisk med en bra fylde. Bra balansert syre og sødme med en meget lett tannin. En fin, litt tørr, ettersmak. En vin som vil fungere fantastisk bra sammen med kottleter og annet lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.