Den regnfulle sommeren i år, gjør at kvaliteten på druer og tørking, ikke har vært av ønsket kvalitet. En kvalitet som en vingård som Bertani har arbeidet i mer enn et halvt århundre for å oppnå.
-En viktig beslutning, som er dyr, men i tråd med vår tradisjon, vår identitet, og fremfor alt, av stor respekt for våre forbrukere og kunder, i følge Emilio Pedron, administrerende direktør i Bertani Domener Group.
For den historiske og det ønologiske fyrtårnet i Valpolicella, vinslottet Bertani, var det andre ting enn økonomi som var viktig.
– For oss er det viktigere at vi er tro mot våre tradisjoner og identitet enn å lage noe vi ikke kan stå hundre prosent inne for, fortsetter han.
Produsert amarone siden 1958
Helt siden 1958 har Bertani produsert Bertani Amarone Classico på den tradisjonelle måten, hvor handverket og kvaliteten har stått i sentrum. Det har de gjort med handplukkede druer som har blitt tørket på bambusmatter på åsene i Valpolicella Classica. Og det er dette som i følge Emilio Pedron gir det særegne og den unike stilen til Bertani Amarone Classico.
-Men når været ikke vil være med oss, med færre soltimer og mye regn så kan vi ikke garantere kvaliteten og den standarden vi krever.
Første i Valpolicella.
Og som den første vingården i Valpolicella, er de den første som går ut med beskjeden om at det ikke blir noen amarone med deres navn på i år.
Men, det er ikke første gangen som de ikke produserer en amarone. De gjorde det samme 2002 og 1982 da været heller ikke ville makke rett.
Kun naturlig tørkning.
Selv om man kan lage Amarone i teknologiske tørkerom med et resultat som er uavhengig av været så mener Bertani at det er noe de ikke kan gjøre
– Bertani har alltid produsert sin Amarone Classico utelukkende med naturlig tørking, og hadde vi ikke gjort det, kunne vi ikke fått den kvalitet og stil som i mer enn et halvt århundre har gitt oss den kvaliteten og den annerkjennelsen som vi har fått i hele verden.
-Våres navn har alltid har vært et symbol på pålitelighet, konsistens og kvalitet. Og det er viktigere enn en kort fortjeneste, avslutter Emilio Pedron.