Vingården Carussin ligger i de grønne, duvende piemontesiske åsene mellom Nizza Monferrato og Canelli.

Den ble grunnlagt i 1927 av Maggiore Ferro fra byen Calosso, som ligger en mil unna. Det er denne byen gården har fått sitt navn fra, ettersom Carussin er piemontesisk for Calosso. Etter Maggiores død i 1950 tok sønnen Carlo over Carussin. Han utvidet gården, plantet nye vinmarker og la om til økologisk drift. Bruna Ferro måtte ta over vingården da hennes far døde så altfor tidlig i 1988, og det var hun som la om hele gården til biodynamisk drift. I dag driver Bruna Carussin sammen med mannen Luigi Garberoglio og sønnene Luca og Matteo. Gården har jobbet etter biodynamiske prinsipper i over 15 år, og tillegg til vinplanter dyrker de også frukt og grønnsaker. Vinmarkene er primært plantet med Barbera og Moscato, og Carussin produserer i dag rundt 110 000 flasker vin.

I harmoni med naturen

Carussin jobber i fullstendig harmoni med naturen, og den biodynamiske tilnærmingen gir viner med svært ren og saftig frukt. I kjelleren jobber de også på tradisjonelt og naturlig vis – alle vinene spontangjæres, og tilsettes ikke noe som helst, bortsett fra små mengder svovel ved tapping.

Carussin Un litro Completo 2015. Italia. Piemonte, Barbera d’Asti.  Pris kr. 168,- Poeng 87/100

Vinen er laget på Barbera druen.  Fargen er dyp, litt disete rød. Herlig duft av kirsebær og rød frukt. Hint av urter. Smaken er frisk og fyldig. Deilig bløt. Godt balansert syre og sødme. Bra tannin. Bra ettersmak. Passer fint sammen med fisk eller lyst kjøtt. Her er det masser av vinen for pengene. Også for at den kommer i en liters flaske. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.