Meinklang er mer enn bare et navn. Jeg har tidligere kalt Werner Michlits trollmannen fra Burgenland. Og fortsatt opplever jeg ham sånn.

Navnet Meinklang betyr «min lyd», ”Min” i navnet symboliserer ifølge Michlits, en personlige vinstil- lyd eller klang og viser til harmoni med naturen. Og harmoni finnes det i alt som Werner Michlits tryller frem. Jeg smakte vinene til Werner Michlits første gangen for fem, seks år siden. Først elsket jeg dem og så ble jeg skeptisk. Rødvinene hans var jo så annerledes fra det jeg ellers smakte. Og så ble jeg ennå mer begeistret. For det harmoniske og det som jeg opplever som annerledes. Jo, det blir som regel veldig bra når trollmannen svinger tryllestaven.

Meinklang Konkret 2014. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 320,- Poeng 93/100

Druen er St. Laurent. Mørkerød farge. En fantastisk duft av av bjørnebær, blomster og solvarme stener. Ok, den siste lyder ganske så tåpelig, men det er altså den duften. Herlig frisk og fyldig. God mjuk munnfølelse. En vin som lever perfekt opp til duften med fin syre og sødme sammen med krydder og  blomst. Fin Tannin. En lang og god ettersmak. En vin som kan brukes til biffen og kraftige kjøttgryter. En løp og kjøp vin.

Meinklang Graupert Pinot Gris 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 250,- Poeng 90/100

Som navnet sier, er vinen laget på Pinot Gris. Lys gul med et bitte lite rosa skjær. Duften er herlig med epler og blomster. I bunnen finner man hint av tørket frukt. Smaken er som duften med en flott fruktig fedme. Meget bra balansert syre og sødme. En riktig bra ettersmak. En vin som passer fint sammen med fisk og lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Meinklang Foam rot PetNat 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 255,- Poeng 88/100

Jeg kan vel si det først som sist, jeg har vært riktig skeptisk til PetNat. Men her måtte jeg kapitulere. Drua er Gamaret. Fin rød farge. Bitte små perlende bobler. Meget god og frisk duft av røde bær, hint av krydder? Smaken er fruktig med en god munnfølelse. Veldig bra balansert med en fin tannin. En riktig bra ettersmak. Kan brukes til lyst kjøtt, men aller best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.