Ukens tema for ukens rimelige viner er Rhône. Og det er ingen tilfeldighet, for mye av den beste vinen i Frankrike, kommer akkurat fra Rhône.

M Chapoutier Côtes du Rhône 2017. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 164,90

Druene er Grenache 60%, Syrah 40%. Mørkerød med et lite blått skjær. Duften har mørke bær, litt jord og krydder. Smaken er rund og bløt med riktig bra balansert syre og sødme. God tannin og en riktig bra ettersmak. Passer fint til lam. Meget bra kjøp. Testens beste vin.

Bernard Côtes du Rhône 2017. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 128,90

Druene er Syrah 80%, Grenache 20%. Mørk blårød farge. Duft av mørke bær, skogsbær og krydder. Bra fylde med ok frukt. Lever fint opp til duften. Bra tannin og en riktig bra syre og sødme. Bra ettersmak. Passer til rødt kjøtt. Testens billigste vin. Meget bra kjøp.

Nynorsk Raudvin 2017. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône Pris kr. 139,90

Druene er Syrah 62%, Grenache 28%, Mourvèdre 10%. Mørkerød farge. Duft av mørke bær, litt jord og hint av pepper. Smaken er frisk, forunderlig fyldig og med en bra tannin. Bra balansert og en riktig bra ettersmak. Vil fungere bra sammen med lam og dikt av Olav H. Hauge. Veldig sterk 4. Meget bra kjøp.

Perrin La Vieille Ferme 2017. Frankrike, Rhône Sør. Pris kr. 142,90

Druene er Bourboulenc 30%, Ugni Blanc 30%, Roussanne 10%, Grenache Blanc 30%. Lys, lys gul på fargen. Duft av sitrus, frukt og bitte litt urter. Frisk og fruktig med en bløt munnfølelse. Bra syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som passer bra sammen med lyst kjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.