Ofte står du på polet og undrer på hva du skal servere når gjestene skal serveres tre, fire, fem retter.

Her er et forslag med viner fra Cantina Valpantena. Huset ble etablert i 1958 av flere druedyrkere som et kooperativ og har nå rundt 300 medlemmer som kultiverer totalt 750 hektar vinmarker. Alle holder til i de klassifiserte opprinnelsesområdene i Veronas åssider. Medlemmene ble i 2003 spleiset sammen med 150 olivenoljeprodusenter. Det ga en ny giv for olje- og vinproduksjonen hos Valpantena. Produktene har oppnådd et høyt nivå takket være pasjon og hardt arbeid på alle nivåer i produksjonssyklusen, hvor ny teknologi og innovasjon har vært en del av dette. Cantina Valpantena har høstet flere utmerkelser som følge av arbeidet som er gjort i samarbeid med medlemmene.

Nr. 48274

Valpantena Torre del Falasco Garganega (hvit)

Italia/Veneto/2021/12,5 prosent

Kr. 389,90 (bestilling) (3 liter)

Importør: Einar A. Engelstad

 

Kun brukt Garganega-druer som er håndplukket og sent høstet. Gulgrønn. Åpner med et godt blomsterpreg, noe sødme, melne epler, sitrus og mineraler. Det går igjen i en frisk smak. Passe fylde. God lengde. Både en god aperitiff og til forretter som skalldyr og fisk.

 

Nr. 46616

Torre del Falasco Valpollicella Ripasso (rød)

Italia/Veneto/2019/13,5 prosent

Kr. 159,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad

 

Syv deler Corvina og Rondinella. Fatmodnet. Mørk rød. Modne bær, tørket frukt, fat, nøtter/mandler og gode krydder. Smaken er frisk med god fylde, fine syrer og tanniner som tørrer litt. Også noe sødme – 6,5 g/l sukker. Lett bitter i en lang ettersmak. Til hovedretter av lyst kjøtt og lam. Tåler lagring. Sterk femmer!

Nr. 13701

Torre del Falasco Valpollicella Superiore (rød)

Italia/Veneto/2019/13,5 prosent

Kr. 154,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad

 

En prisgunstig DOC-vin laget på åtte deler Corvina og Rondinella. Fatmodnet. Klar rød. Åpner med et godt fruktpreg, kirsebær, krydder og urter. En saftig smak byr på det samme. Passe frisk samt en del garvestoff. God avslutning. Til en god biff og oster. Tåler lagring.

 

Nr. 4203

Torre del Falasco Valpollicella Ripasso Superiore (rød)

Italia/Veneto/2018/14 prosent

Kr. 174,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad

 

Tre deler Corvina samt Corvinone og Rondinella. Modnet på fat. Klar, mørk rød. Deilig eikepreg, moden frukt, mørke bær og sødme – 6 g/l sukker. Smaken er bløt med mer sødme, god fylde og fine syrer. Behagelig hele veien. God lengde. Til en mellomrett med oster. Kan lagres.

 

Nr. 20255

Tesauro Recioto della Valpollicella (dessertvin)

Italia/Veneto/2019/13 prosent

Kr. 199,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad

 

Ny vin laget på mest Corvina og Rondinella. Druene er tørket i minst fire måneder. Har fått ett år på fat. Dyp rød. Modne kirsebær, sjokolade, tørket frukt og plommer. Fin sødme i smaken – 110 g/l sukker. Også friskhet og syrer som balanserer. Myke tanniner. Innbydende finish. Til desserter og oster.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.