Drømme vin fra australske Wynn´s

0

En av fordelene med å ha vinfestival, er å smake vin som man aldri eller sjelden får smake. En sånn vin kommer fra Wynn’s Coonawarra Estate.

Brødrene David og Samuel Wynn kjøpte Chateau Comaum etter at Samuel Wynn hadde sett at jorden egnet seg til å dyrke Cabernet Sauvignon. De døpte om gården til Wynns og med David Wynns fantastiske kunnskaper endret han, ikke bare vinindustrien i Coonawarra, men i hele Australia.  I dag så er det Treasury Wine Estates som eier og drifter Wynns. Og vinmakerne er de smått legendariske Sue Hodder og Sarah Pidgeon.

Michael Shiraz er Wynns Coonawarra Estates «best-of-vintage» Shiraz. Vinen er oppkalt etter David Wynns sønn,  og druene som brukes til denne vinen kommer fra de beste vingårdene i Coonawarra og vinen blir bare laget i år når de aller beste druene er tilgjengelig. Kjellermesteren er Sue Hodder. Og hvilken fantastisk vin det er.

Wynns Coonawarra Estate Michael Shiraz 2019. Australia , South Australia , Coonawarra. Pris kr. 789,90 Poeng 96/100 Spesialutvalg Importør: Treasury Wine Estates Norway AS

Shiraz. Fantastisk mørkerød farge. Duft av mørke bær, krydder og noe fat. En fantastisk fylde på smak. Fløyels mjuk. Samme bær som i duften. Syre og sødme er perfekt balansert. Riktig bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer sammen med biff eller vilt. En vin fra en drøm.

Mer om Wynn´s førstkommende søndag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.