Julia Kemper blir betraktet som en av Portugals mest spennende vinprodusenter.

Melo familien har dyrket vindruer i Dão-regionen i mange hundre år, men det var først i 2008 at de første vinene fra familien ble sluppet på Julia Kemper etiketten.

Julia de Melo Kemper var advokat i Lisboa, men rundt årtusenskiftet ville familien at hun skulle flytte hjem til vingården i Viseu. I 2003 ga hun etter og flyttet hjem til Quinta do Cruzeiro og i dag så tilhører gården henne. Eiendommen er på 15 hektar. Markene ligger på 700 meters høyde, noe som er temmelig høyt, omkranset av fjellene Serra da Estrela, Serra do Caramulo, Serra do Buçaco og Serra da Nave. Druene er klassiske Dão druer. Touriga-Nacional, Alfrocheiro, Tinta-Roriz og Jaen for røde viner, Encruzado, Malvasia-Fina og Verdelho for hvitviner.

Organisk

Selv om det ikke står på etikettene, så noe av det første Julia Kemper gjorde, var å legge om driften til organisk produksjon. Grunnen var ganske enkel. Hun dyrker vin på samme måte som hennes besteforeldre og oldeforeldre gjorde. Og sånn dyrket man vin i Dão i århundrer. Og det første resultatet av Julia Kempers viner kom i  2008 da hun slapp sin på Julia Kemper etiketten. Og det var viner som vekket oppsikt langt utenfor Portugal.

Første gangen jeg hørte om Julia Kemper, var gjennom den engelske vinskribenten Jamie Goode. Og han var så begeistret for vinene som nå en engelskmann kan bli.  Og for en liten stund siden, fikk jeg smakt vinene fra Julia Kemper for første gangen og jeg forstår Jamie Good sin begeistring.

Julia Kemper Vinhas Selecionadas. Portugal, Beiras, Dão. Pris kr 179,90 Poeng: 88/100

Druene er Alfrocheiro Preto 25%, Jaen 25%, Tinta Roriz 50%. Mørk rød farge. Duften er hva Benny Andresen beskrev i Svantes viser som en snerle duft. Bestående av mørke bær, frukt og en anelse urter. Smaken er frisk, bra fylde og en fin munnfølelse. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Mild tannin. En veldig bra ettersmak. En vin som passer glimrende til vilt og kos. Meget bra kjøp.

Julia Kemper Aragonez 2012. Portugal, Beiras, Dão Pris kr. 249,90 Poeng 90/100

Druen er Aragónez. Fin mørkerød farge. En virkelig god duft av mørke bær, plomme og en anelse krydder. Smaken har en meget bra fylde, frisk  med en virkelig bra munnfølelse. Perfekt balansert, med mild tannin. God ettersmak. En vin som vil passe glimrende til påskelammet. Meget bra kjøp.

Julia Kemper Touriga Nacional 2012. Portugal, Beiras, Dão. Pris kr. 279,90 Poeng: 93/100

En ekte wow vin. Druene er hundre prosent Touriga Nacional. Mørkerød farge. En fantastisk duft av solbær, mørke kirsebær og en anelse av blomster. Smaken er intens,  silkemyk, fyldig og frisk. Perfekt syre og sødme med fine tanniner.  Lang og flott ettersmak. På tross av kraftfullheten i vinen, så er den så absolutt en elegant opplevelse. En vin som går glimrende til rødt kjøtt. Personlig elsket jeg den som kosevin. Løp og kjøp

Foto: Jamie Goode.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.