Påskens hvite viner byr på virkelig mye spennende. Lista er dominert av tyske viner, kanskje for at tyskerne satser mer på kvalitet enn noen sinne. Også det de produserer i Bag in Box.

To spanske viner er med denne gangen. Så de som trodde at Spania kun produserer rødvin og Cava, tar skammelige feil. Noe disse to bag in boxene beviser. Denne gangen er det mange seksere og færre femmere og firere blant hvitvinene.

Ser vi på rosévinene som selges i Bag in Box, så fant jeg ingen seksere denne gangen. Selv om jeg vil fremheve Biokult Rosé Zweigelt som en spennende vin og vil anbefale på det varmeste. Ellers vil jeg nok fortsatt lete etter rosévin på flaske inntil kvaliteten i Bag in Box blir bedre. Og det blir den garantert etter som rosévin generelt blir bedre og bedre.

Hvitvin.

Wongraven Morgenstern Riesling 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 429,90

En fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og gode venner. Meget bra kjøp.

Leitz Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 409,90

Fin strålgul farge. Duften har grønne epler, akkurat som de man fant på epleslang da man var barn. Det er nesten så man ikke vil smake men bare stå og sniffe. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

Signature Series P.J. Valckenberg Riesling Trocken 2016. Tyskland Rheinhessen. Pris 419,90

Lys gul med et fint grønt skjær. God duft av epler, sitrus og blomster. Med andre ord, duft av sommer og sol. Fin fruktig smak som følger duften med sine epler, sitrus og drøm om sol. Bra balansert og med en god ettersmak. Kan brukes til både fisk og til kos sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

Meinklang Grüner Veltliner 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 439,90

Gulgrønn på fargen. En frisk, ung duft med sitrus, epler og det lille urteaktige som bare kan kalles lekkert. Smaken er som duften, ungdommelig, fruktig. Bra fylde og med samme epler og sitrus som i duften. God  syre og sødme. Lang ettersmak. Kan brukes til skalldyr og fisk, men best til kos. Meget bra kjøp.

La Parra Albariño 2017. Spania. Pris kr. 449,90

Om du trodde at Spania kun lagde rødvin og Cava, beviser denne vinen at du tar grundig feil. Den er laget på hundre prosent Albariño. Har en lys strågul farge med et lite grønt skjær. God fruktig duft med sitrus og hint av blomster. Smaken er virkelig frisk, fruktig med en fin fylde. Lever godt opp til duften. Bra syre og sødme. En fin ettersmak. Perfekt vin til hytteveggen eller balkongen. Meget bra kjøp.

Casa Maria Verdejo 2017 Spania, Castilla y León. Pris kr. 399,90

Drua er som navnet sier Verdejo. Gulgrønn farge. Duften er frisk med epler og sitrus. Bra fylde på smak. En bra syre og sødme. Lang, fin ettersmak. Passer bra til salat eller sammen med venner. Meget bra kjøp.

Tariquet Classic 2017. Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne. Pris kr. 374,90

Her er det mye vin for pengene. Lys strågul på fargen. En frisk duft med sitrus og epler. Hint av urter. Som duften er smaken frisk men behagelig rund. Her finner man både modne epler og sitrus.  Bra sødme og syre. Riktig fin ettersmak som sitter godt. Passer bra til kos.

Rosévin

Biokult Rosé Zweigelt 2016. Østerrike, Niederösterreich. Pris kr. 299,90 (225 cl)

Fin dyp rosa farge. Bra duft av jordbær, litt sitrus og blomster. Fin fyldig smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Herlig frisk. Bra syre og sødme. Lang og god ettersmak. Årets beste rosévin på bag in box. Løp og kjøp.

Tommasi Baciorosa Appasionato Rosé 2017  Italia. Pris kr. 399,90

Klar rosa farge. En bra duft med innslag av sitrus, modne kirsebær og skogsbær. Smaken er tørr, frisk og fruktig rosevin med en svalkende smak av røde bær. Bra ettersmak. Passer til aperitiff eller til fisken.

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.