Da jeg var barn, så var det de færreste som reiste på påskefjellet med lange skiturer, appelsin, kvikklunsj og krim.

Påske var noe vi feiret hjemme og var det fortsatt snø, så gikk vi lange skiturer i marka med appelsin og kvikklunsj. Krim så vi på TV eller leste i sofaen. Og rent faktisk tror jeg det fortsatt er sånn for de fleste av oss. Med en stor forandring. I min barndom fantes ikke Bag in Box og det var ikke så mange som drakk vin. Så bag in boxen har blitt en moderne påsketradisjon på linje med lange skiturer, appelsin, kvikklunsj og krim.

Jeg har smakt igjennom et førtitall bokser og det er bare de med terningkast 4 eller mer, som blir omtalt.

Cruzado Garnacha 2016. Spania, Aragon. Pris kr. 399,-

Som navnet sier, laget på hundre prosent Garnacha. Fin mørkerød farge. Duft av mørke kirsebær, bitte litt oliven. Smaken har fin fylde med en riktig bra munnfølelse. Bra balanse mellom syre og sødme med en bra ettersmak. Kan brukes til både lam og grill. Testens beste rødvin. Løp og kjøp.

Faustino Tempranillo. Spania. Pris kr. 434,90

Drua Tempranillo og 15% merlot. Mørk rød farge. Duft av mørke bær og noe fat. Smaken lever fint opp til duften med sine mørke bær og fat. Bra balanse mellom syre og sødme.  God ettersmak. Passer fint til lam eller bare som kos. Meget godt kjøp.

Príncipe de Viana Edición Limitada 2013.  Spania, Navarra. Pris kr. 389,90

Druene er Tempranillo 25%, Cabernet Sauvignon 25%, Merlot 50%. Dyp rød farge. Dufter av mørke bær, noe urter og fat. Smaken har en fin fylde. Frisk men fortsatt en god munnfølelse. Bra balansert med en lett sødme. Mild tannin. Bra ettersmak med samme fat som duften. En vin som passer best til kos. Meget bra kjøp.

Signature Series Figli Luigi Oddero Piemonte Rosso 2016. Italia, Piemonte. Pris kr. 449,90

Druene er Barbera 35%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 45%. Mørkerød med et blålilla skjær. Dufter av både røde bær og kirsebær. Hint av urter. Smaken lever fint opp til duften, med en frisk og fyldig munnfølelse. Bra balanse mellom syre og sødme. God ettersmak. Passer til både svin og lam. Meget bra kjøp.

Meinklang Burgenland Red 2016. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 459,90

Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Noe den disete røde fargen bærer preg av. Duften har bær, urter og papir. Jo, den dufter litt papir som faktisk er helt nydelig. Vinen har en god fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til storfe og fredsommelige samtaler. Meget godt kjøp.

Berton Vineyards The Black Shiraz 2016 Australia, South Eastern Australia Pris kr. 420,-

Hundre prosent Shiraz. Mørke rød farge. Duft av mørke bær, litt plomme og noe udefinerbart. Smaken har bra fylde, rund med noe fruktighet. Noe sødme. Mild tannin og en litt sødmefylt ettersmak. En kosevin. Meget bra kjøp.

João Portugal Ramos Smart Dog 2016  Portugal, Alentejo. Pris kr. 405,-

Druene er Syrah 85%, Trincadeira 15%. Fin, mørk rødfarge. God duft av mørke bær som kirsebær. Smaken lever virkelig opp til duften med mørke bær. Rund og behagelig med godt balansert syre og sødme. God ettersmak. Går veldig bra sammen med påskens lam. Utmerket kosevin.

Bons-Ventos. Portugal, Lisboa. Pris kr. 379, 90

Camarate 20%, Periquita 50%, Tinta Miuda 15%, Touriga Nacional 15%. Mørkerød på fargen. God duft av mørke bær og en anelse fat. En god rund smak. Frisk med en mild tannin. Bra balanse mellom syre og sødme. Fin ettersmak. Glimrende vin til lyst kjøtt og kos. Farlig lett å drikke. Meget bra kjøp.

Porrais Douro 2016. Portugal Douro. Pris kr. 393,80

Laget på Sousão 20%, Touriga Nacional 45%, Touriga Franca 35%. Blårød på fargen. Duft av mørke bær, litt tre. Bløt på smaken med en fin munnfølelse. Lever fint opp til duften. Bra balanse men heller litt mot det søte. Bra tannin. Fin ettersmak. En kosevin til påsken. Meget bra kjøp.

Casa La Riojana Shiraz Malbec 2017 Argentina, La Rioja . Pris kr. 439,90

Laget på druene Malbec 40% og Shiraz 60%. Mørkerød på fargen. Dufter av kirsebær og moden frukt. Rund og fruktig på smak. Fin fylde og passlig tannin. Lever bra opp til duften med et hint av nøtter. God balanse. Meget bra ettersmak. Passer fint sammen med venner og gode diskusjoner.

 

I morgen kommer påskens tips om hvitvin og rosévin på Bag in Box.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.