Vin fra Maison Camille Cayran

0

Maison Camille Cayran – Cave de Cairanne pleide å være byens dominerende kooperativ, men store investeringer i modernisering og noen få millioner euro for deres Parcours Sensoriel.

Kombinert med at flere og flere av deres tidligere leverandører ønsket å starte på egen hånd, endte kooperativet med en stor gjeld og færre til å betale den. Så i 2014 gikk de konkurs med et sikte på omorganisering. Dette resulterte i en samarbeidsavtale med «Les Grandes Serres» i Châteauneuf-du-Pape. Samtidig har antall ansatte falt fra 42 til 14. Samtidig falt antallet vinbønder som leverte druer til kooperativet fra 200 til 53.Fra 2020 fusjonerte Cave de Cairanne med Cave Cecilia Chantecotes, kooperativet i nabobyen Sainte Cecile-les-Vignes, bare 6 km unna.

Cave de Cairanne er veldig moderne og lager viner av høy kvalitet. Kooperativet selger viner under to forskjellige navn, Camille Cayran og Victor Delauze.

Camille Cayran Vacqueyras 2020. Frankrike, Rhône, Vacqueyras. Pris kr. 229,90 Poeng: 85/100 Importør: Winederful AS

Druemiksen er Grenache 70%, Mourvèdre 10%, Syrah 20% Fin mørkerød farge. Bra duft av mørke bær med hint av krydder og urter. Rund og fyldig på smak med en god fruktighet. Lever opp til duften med sine bær. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin og en god ettersmak. Passer fint sammen med lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.