Beaujolais er veiskille mellom Nord- og Sør-Frankrike. Både i karakter og kultur. Med bølgende åser og rustikk sjarm, for ikke å nevne humor og sin jordnære holdningen til vinproduksjon, er regionen en oase av skjønnhet, oppriktighet og «bon-vivants.» Og det er her Dominique Pirons familie har dyrket druer her siden 1500-tallet.

Dominique Piron overtok gården i 1971 og har siden det arbeidet sammen med sin amerikanske kone, ønologen Kristine Mary, på den 45 hektar store eiendommen. Markene er spredd på forskjellige «Crus.» Morgon, Chénas, Brouilly, Régnié og Moulin-à-Vent. Noen marker eier de, andre forpakter de.

Piron er veldig tradisjonelle når det handler om vinproduksjon, med naturlig gjær og modning i gamle fat. Alt for å få frem druens karakter og struktur. Og er det noe man ikke kan beskylde Dominique Pirons vin for, er at den mangler struktur og karakter..

Piron Coq Leon 2022. Frankrike. Pris kr. 139,90 Poeng: 85/100 Importør: Hans A. Flaaten

Gamay, klassisk drue fra Beaujolais. Mørkerød farge. Duft av røde bær, kirsebær og små hint av blomst. Smaken har en bra fylde, frisk og fruktig. Bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine kirsebær. Meget mild tannin. En riktig god ettersmak. Passer til fisk og lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.