Charles Smith vokste opp rett utenfor Sacramento, California med en fransk far og en walisisk mor.

I ung alder, begynte han en lang reise og endte opp i Danmark på grunn av ei dansk jente. I ni år jobbet han som manager for en rekke danske rockeband samt laget Europa turneer for amerikanske band. Akkurat som Satyricon musikeren Sigurd Wongraven, ble Charles Smith fasinert av vin på sine turneer. Og ”wining and dining” ble i følge ham selv en katalysator for den karrieren han har i dag. Nemlig som en av Washington States beste vinprodusenter.

Etter ni år i Danmark, flyttet han tilbake til USA. Og i 1999 åpnet han en vinbutikk i Seattle. På en reise samme året, møtte han en franskmann i den lille byen Walla Walla. De fant fort ut av at de hadde samme fasinasjon for Syrah druen. Charles Smith ble mer en hurtig overbevist om at det eneste riktige var å flytte til Walla Walla og lage sin egen vin. Så i 2001 slapp han sine første kasser med egen vin. Ryktet skal ha det til at han solgte dem fra bagasjerommet på bilen sin. Siden har det gått slag i slag. I 2008 ble han utropt av Wine & Spirits magazine som ” “Best New Wineries of the Last Ten Years,” og “Winery of the Year” og i 2009 ble han av Food & Wine magazine utrope ham som årets vinprodusent i USA.

Markedsfører.

Charles Smith har blitt beskyldt for å være en ekstremt dyktig markedsfører av seg selv og sine viner. Som om det skulle være noe negativt, for man kan ikke komme utenom at han lager noen fantastiske viner. Og man kan heller ikke komme utenom den smått ikoniske danske designeren Rikke Korff som står bak de unike etikettene til Charles Smith.

I 2016 solgte den ikoniske vinprodusenten 5 av merkene sine til det Amerikanske firma Constellation Brands for 120 millioner dollar. Deriblant The Velvet Devil og Kung Fu Girl. Constellation Brands  er et firma som produserer og markedsfører øl, vin og brennevin. Forutsetningen for salget, var at Charles Smith fortsatte produksjonen av vinene. Noe han gjorden frem til og med 2019.

Charles Smith Velvet Devil Merlot 2018. USA, Washington State , Columbia Valley 179,90 Poeng 84/100.

Druene er Malbec 2%, Cabernet Franc 1%, Cabernet Sauvignon 3%, Merlot 94%. Mørkerød farge. God duft av røde bær, hint av urter og fat. Rund på smak som på lang vei lever opp til duften. Bra frukt og en meget bra balansert syre og sødme. God tannin. En god ettersmak. Vinen passer glimrende til lam men også til kos. Meget bra kjøp.

Charles Smith Kung Fu Girl Riesling 2019. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 174,90 Poeng 86/100.

Laget på Riesling. Gulgrønn på fargen. Duft av epler, sitrus og anelsen av petroleum. Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften med epler, sitrus og lite hintet av petroleum. En velbalansert sødme og syre. En bra ettersmak. Vinen vil passe bra sammen med gode venner og musikk i solveggen. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.