Naturvin fra italienske Masi

Allerede i 1772 kjøpte Boscaini-familien «Vaio dei Masi» i hjertet av Valpolicella Classico-området og fikk derved tilgang til noen av de aller beste vinmarkene og de beste plasseringene i forhold til soleksponering og nærhet til Gardasjøen.

Siden den gang har familien dyrket vin på druesortene Corvina, Rondinella og Molinara. Forfinet og utviklet. Og det er ikke uten grunn de kalles kongen av Amarone.

Men når de lanser en helt ny generasjon Veneto-viner, vet jeg ikke om de lykkes helt. Godt nok representerer vinene en lettere og friskere stil og de er økologiske, veganske og ufiltrerte.

For øyeblikket består Fresco di Masi av to viner og druene kommer fra økologisk-sertifiserte vinmarker i Zuane, et område som ligger på vestsiden av elven Adige i Verona. Druene håndplukkes tidlig om morgenen for å bevare friskheten. Druene presses forsiktig ved hjelp av tyngdekraften etterfulgt av spontangjæring og modning i ståltank.

Fresco di Masi Verona Bianco 2020 Italia, Veneto, Verona/Veronese Pris kr. 149,90 Poeng 82/100

Druene er Garganega 60%, Pinot Grigio 15%, Chardonnay 25%. Lys gulgrønn farge. Duft av sitrus og blomster. Frisk med samme sitrus som i duften på smak. Ok syre. Ok ettersmak. Passer best som kosevin på balkongen en onsdagskveld.

Fresco di Masi Verona Rosso 2020. Italia, Veneto, Verona/Veronese. Pris kr. 159,90 Poeng 82/100

Laget av Merlot 30%, Corvina 70%. Nesten jordbærrød farge. Duft av røde bær og bitte litt urter. Rund og bløt på smak. Mild syre og nesten ingen tannin. Bra ettersmak. Passer best sammen med pizza.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.