Verdens nordligste Mikrobryggeri til Tromsø Øl- og Vinfestival.

Svalbard Bryggeri ble etablert i 2011, men de fire første årene gikk med til å krangle med norske myndigheter om å få lov til å brygge øl.

Robert Johansen har kjempet en mangeårig kamp for å brygge øl på Svalbard. Mengder av telefoner er tatt og utallige brev har blitt sendt til myndighetene opp igjennom årene, for å utfordre den utdaterte loven fra 1928. Til slutt vant altså Robert Johansen frem. Fredag 25.september 2015 var den offisiell åpning av Svalbard Bryggeri, og nå satser den tidligere gruvearbeideren og piloten i alt 12 millioner kroner på bryggeridriften.

svalbard 2Sammen med Robert Johansen finner vi Andreas Hegermann Riis. Kongsbergmannen som tidligere har brygget hos Oslo Mikrobryggeri, Haandbryggeriet og Grunerløkka Brygghus. Med andre ord, fagkompetansen er i orden på verdens nordligste mikrobryggeri. Og de første ølene fra Svalbard Bryggeri var Spitsbergen Pils, Spitsbergen Pale Ale og Spitsbergen Hvete.

svalbard pilsI første omgang var ølet kun tilgjengelig på Svalbard. Naturlig nok, men det tok bare et par måneder etter den offisielle åpningen at det første ølet ble sendt til fastlands Norge. I November 2015 sendte bryggeriet «et par tusen øl»  på fire paller til Mack i Tromsø som står for distribusjonen til butikker og restauranter i Tromsø.

Har du ikke smakt øl fra Svalbard Bryggeri før, så benytt anledningen nå, for bryggeriet kommer til Tromsø Øl- og vinfestival. Og billetter til opplevelsen finner du her:

billett

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.