mack ipaDet går så humla suser på Mack Bryggerier for tiden. Bokstavelig talt. Isbjørn går så det griner, Mack IPA og Mack Witbier kommer på polets basisutvalget den 2 mai, og ikke nok med det, nå kommer også sommerølene.

Mack Ipa

Om Mack Ipa sin butikkversjon virket litt kalorifattig… eller litt fattig på humle, så er Mack Ipa på polet en annen historie. Mack India Pale Al er et kvalitetsbrygg med mye humle både i smak og aroma. Ølet har en fin gylden farge og et godt, tykt skum. I følge beskrivelsen så passer ølet til modne oster, grove pølser og rødt kjøtt med god marmorering. Og jeg er helt enig.

Mack Witbiermackwitber

Jeg falt for Mack Witbier første gangen jeg smakte det. Et belgisk hveteøl, filtrert og klar i fargen. Polvarianten har ennå mer smak og duft enn butikkvarianten. I og med at ølet er tilsatt koriander og appelsinskall i slutten av kokingen, så har det en flott, frisk duft som er ennå mer fremtredende i den sterke varianten. Skummet er hvitt, frisk i smaken. Om ikke dentte ølen gir smak av sommer, så er det ikke noe øl som gjør det.

Mack Sommerøl

Mack sommerølEt lyst fruktig sommerøl av pilsnertypen. Et fint skum, nydelig duft av sitrus og humle. Årets variant av Mack sommerøl er brygget på amerikansk cascadehumle. Forøvrig den samme humlen som Mack bruker i den mørke pilsneren Nordlys. Noe som gir en god bitterhet. Jo, jeg skal ikke ha det minste imot og bruke en sommerkveld sammen med Mack Sommerøl og en fiskestang.

Også kan sommeren bare komme.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.