Weingut Rings i Pfalz består av to brødre og ei søster. Andreas, Steffen og Simone Rings. Og det de har klart i løpet av de få årene de har driftet familiegården, er mildt sagt imponerende.

På rekordtid ble de blant annet invitert inn i vinforeningen VDP, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, en forening bestående av Tysklands 200 beste vingårder. Og det slettes ikke uten grunn.

Gården ble grunnlagt av Friedrich Weinsheimer i 1960. 1976 ble den overtatt av datteren og hennes ektemann Will Rings. De produserte aldri vin på flasker, men solgte alt som fatvin. Først i 2001 kan man si at moroa begynner. Da kom junior, Steffen Rings på banen. Bare 23 år gammel. I 2008 fulgte lillebroren Andreas etter. Noe av det første de gjorde, var å legge om til biologisk vinrbruk. Og fra de 10 ha. som de startet med i 2001, har de i dag cirka 30 ha vinmark. Og ikke nok med det, de har klart å gi markene sine rykte for å være blant de beste i Pfalz.

Rings Saumagen Grosses Gewächs Riesling Trocken 2016. Tysland, Pfalz. Pris kr. 419,90 Poeng 93/100

Drua er selvfølgelig Riesling.  Gyllen vakker farge. Meget bra duft av lime, epler og noe fersken. Frisk, fruktig og en fin fylde. En meget elegant smak. Lever fint opp til duften med epler, lime og hint av fersken. Bra balansert syre og sødme. Meget fin ettersmak. En fantastisk opplevelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.