Ukens vin er en økologisk rosévin på Bag in Box. Og som om ikke det er nok, den er fantastisk bra.

Languedoc-Roussillon er verdens største vinregion og mer enn dobbelt så stor som hele Australia, i mengde vinmark og antall liter vin.

Området dekker middelhavskysten og fjellandskapet fra Pyreneene ved spanskegrensen i vest til Rhônedalen og Provence i øst.

Fra tidligere å ha vært kjent for bulkvin og heller veldig dårlige kvantitetsviner, er  heldigvis kvaliteten på vinene i Languedoc-Roussillon kraftig på bedringenes vei. Stadig flere produsenter «gir fingeren» til gammel vinlitteratur og myndigheters reguleringer. De er kompromissløse på kvalitet, og kombinerer hardt arbeid i vinmarken med en ny stolt klokkertro på egne ferdigheter.

Lionel Boutié

En av disse obsternasige vinbøndene er Lionel Boutié med vingården Domaine Ricardelle de Lautrec. Gården ligger i Coursan, i Languedoc Roussillon. Den 50 hektar store vingården ligger på historisk grunn, med den gamle romerske veien, Via Domitia, som krysser vinmarkene.

Lionel Boutié er fjerde generasjon på Domaine Ricardelle de Lautrec og overtok driften 1999. Og noe av det aller første han gjorde, var å legge om til økologisk drift.

Ricardelle de Lautrec Handmade Syrah Rosé 2018.Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc Pris kr. 509,90 Poeng 88/100

Drua er Syrah. Lyserosa farge. Meget bra duft av røde bær og frisk frukt. Smaken er veldig frisk, fruktig med en perfekt balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine røde bær og frukt. En riktig lang og god ettersmak. Den perfekte vinen til lette sommersalater og til kos. En ekte løp og kjøp bag in box. Litt kuriosa, visste du at Oc betyr ja?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.