Vinene fra Rhônedalen er blant de beste i Frankrike. Gigondas er en vakker liten by i fjellene nord for Châteauneuf du Pape med utsikt mot den lille fjellkjeden Dentelles de Montmirail og har noen av de beste vinene Rhône har å by på.

Helt siden 1800 tallet har familien Amadieu dyrket vin her. Og i 1929 ble domainet pioner for å selge Gigondas og har siden det, bygd opp kanskje det aller beste domainet. Det var veldige mange som rystet på hode da Amadieu kravlet opp ”Dentellerne” for å plante vin på 400 meter over havet. Begrunnelsen fra tredje generasjon Amadieu, Pierre, er at her var den beste jorden og druene modnet perfekt. I dag har vingården 137 hektar og vinene deres selges stort sett over hele verden.

Dom. Grand Romane Gigondas 2016. Frankrike, Rhône Sør, Gigondas. Pris kr. 269,- Poeng 90/100

Ny årgang. Vinen er laget på Grenache 80%, Mourvèdre 20%. Mørk rød på fargen. Veldig bra duft av solbær, krydder og hint av vanilje. Smaken en meget bra fylde, er frisk med en bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. God munnfølelse. Lang og god ettersmak. Denne vinene er virkelig elegant og passer riktig bra sammen med vilt og storfe. Mye vin for pengene. Løp og kjøp.

Tidligere årgang, Dom. Grand Romane Gigondas 2014 fikk 88/100 poeng.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.