Rundt hundre og femti kilometer nord-vest fra Madrid, tett ved elven Duero, ligger vindistriktet Rueda, kjent for sine, tørre aromatiske hvite viner laget på Verdejo drua.

Rueda er på 13.000 hektar og på hele 90 prosent av markene dyrkes det Verdejo. Klima er et klassisk innlandsklima med varme, tørre somre og kalde vintre når temperaturer ofte faller under frysepunktet. På grunn av de stekende varme somrene, så høstes druene om natten for å bevare most og kjølig eleganse.

Bodegas José Pariente

José Pariente var en entusiastisk vinmaker i Rueda med lidenskap for kvalitetsvin som han kunne servere i sin restaurant. Etter hans død, grunnla hans datter Maria Victoria (Mariví) Parient vingården Bodegas José Pariente for å hedre sin far. Og hedret ham har hun gjort til gangs, med å lage noen av distriktets absolutt beste viner og ikke minst utvidet gården og bygd nye produksjonslokaler i 2008. I dag er det hennes datter og sønn som drifter familiefirma. De produserer fem hvitviner, hvorav tre er med verdejo og de andre to med sauvignon blanc.

José Pariente Verdejo 2018. Spania, Castilla y León, Rueda. Pris kr. 173,80 Poeng 89/100

Drua er selvfølgelig Verdejo. Fargen er lys gul med et grønt skjær. Lekker duft av grønne og gule epler med elegant sitrus. Smaken har bra fylde, frisk og fruktig. Meget bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sin frukt. En lang og god ettersmak. Denne vinen behøver ingen unnskyldning for å drikkes uten mat, men, den går veldig bra sammen med ulike typer sjømat og kraftige salater. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.