Ukens vin er en riktig godbit fra Rhône Sør.

Sørlige Rhône er mitt landskap. Her er landskapet mildere, mindre dramatisk og værforholdene mindre ekstreme enn i det nordlige Rhône. Sør for byen Montélimar blir dalen flatere og videre, før den til slutt åpner seg mot Middelhavet. Noe som påvirker klimaet i stor grad og gjøre livet enklere å leve. Sør-Rhône er varmere, druemangfoldet større og spennet mellom kvalitetene bredere enn de fleste andre vindistrikt i Frankrike. Av druene de dyrker, er Grenache er viktigst, men også Mourvèdre, Syrah, Cinsaut og Carignan dyrkes det mye av.

Domaine des Escaravailles

Domaine des Escaravailles er en relativt ny aktør i Côtes du Rhône. Og det på tross at eiendommen ble kjøpt av Jean-Louis Ferran i 1953.

Dagens eier, Gilles Ferran, er tredje generasjon og han overtok 1999 og han drifter den økologiske gården på 55 hektar i Rasteau og Cairanne.

Navnet Escaravailles kommer fra et lokalt ord for bille som igjen refererer til kallenavnet på munkene fra 1600-tallet med lange svarte kutter.

Dom. des Escaravailles La Ponce Rasteau 2015. Frankrike, Rhône Sør. Pris kr. 249,90 Poeng 88/100

Vinen er laget på druene Grenache 80%, Syrah 20%. Den har en flott mørkerød farge og en lekker duft av mørke bær med små hint av urter. Smaken er mjuk og rund med en virkelig bra fylde og fruktighet. Riktig godt balansert syre og sødme. Bra med tannin. Lang og god ettersmak. Siden det er sommer, dette er vinen til grillen. Meget bra kjøp!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.