Penfolds er en av Australias eldste vingårder. Grunnlagt 1844 av legen Christopher Rawson Penfold og hans hustru Mary Penfold. Og man kan vel si at det var Mary Penfold som la grunnlaget for vingårdens suksess.

Fra begynnelsen av 1950 tallet, under ledelse av den legendariske kjellermesteren Max Schubert, fikk Penfold sin internasjonale annerkjennelse. Det var Max Schubert som skapte den berømte vinen «Grange Hermitage,» senere omdøpt til Penfolds Grange. Årgangen Penfolds Grange 1951, ble solgt på en auksjon i 2004 til en pris av cirka 320.000 norske kroner. Siden 2002 har kjellermesteren vært Peter Gago som har fortsatt Max Schubert sin store suksess.

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 2018. Australia, South Eastern Australia. Pris kr. 146, 90 Poeng 86/100

Druene er Cabernet Sauvignon 33%, Shiraz 77%. Blårød på fargen. God duft av bjørnebær, solbær og hint av fat. Fyldige, fruktige smak som lever fint opp til duften med sine solbær og andre mørke bær. Hint av fat. Riktig bra balansert syre og sødme. Bra tannin.  Lang og god ettersmak. Går fint sammen med grillet lam. Meget bra kjøp.

Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2019. Australia, South Eastern Australia. Pris kr. 139,90  Poeng 87/100

Lys gul med et grønt skjær på fargen. Fin duft av grønne epler, sitrus og bitte litt grape. Smaken er frisk og fruktig. Nydelig fylde. Riktig bra balansert. God ettersmak. En vin som vil passe all fisk fra grillen. Virkelig verd pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.