Ukens Vin er en cremant fra Burgund. Og ikke hvilken som helst cremant, men en musserende, organisk vin, produsert av Tripoz.

For meg er musserende vin nytelse året rundt, men først og fremst er det en nytelse på høsten og vinteren. Musserende vin er som en frisk påminnelse om vår og sommer.

Celine og Laurent Tripoz stiftet sitt domaine I 1986. Til og begynne med, solgte de sine druer til det lokale cooperativet før de lagde sine første egne vin i 1990. De fikk i 2001 biodynamisk Demetersertifisering for sine 12 hektar med vinmark og produserer i dag klassiske viner med tydelig karakter fra sitt voksested.

Alle vinmarkene til Tripoz ligger rett utenfor Loché hvor de også har kjelleren sin. En av grunnene er at Celine og Laurent vokste opp i den lille vinlandsbyen Loche utenfor Macon. Siden Laurent hadde sin store lidenskap som møbelsnekker tok det tid før han innså at fremtiden lå i vinen. I 1986 tok han sin vinutdannelse og Celine fulgte opp med sin i 1996. I dag produserer de noen av de mest presise vinene i det sørlige Burgund.

Tripoz Crémant de Bourgogne Nature Brut 2017. Frankrike, Burgund. Pris kr. 259,90 Poeng 91/100

Drua er Chardonnay. Lys gulgrønn farge. Vakre små bobler. En herlig duft av grønne epler og sitrus med et lekkert hint av kjeks. Meget god munnfølelse, frisk og fruktig på smak. Perfekt balansert syre og sødme. Tørr, lang og god ettersmak. En vin som passer like bra til spekemat som gode venner eller en stille stund. Mye bobler for pengene. En ekte «løp og kjøp» vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.