Det positive som kom  ut av den såkalte vinrevolusjonen i Portugal, var at neste generasjon vinmakere, de unge som kommer i dag, stormer frem og skaper noe helt nytt og unikt. Kunnskapsrike og nysgjerrige.

En av disse unge, er Luis Seabra. I flere år jobbet han som vinmaker for vin- og portvinsprodusenten Niepoort. Men han ville noe helt annet og i 2012 tok han steget og etablerte vinfirma Cru – «rå» på portugisisk.

For noen år siden fortalte han avisen DN han ville lage viner som forteller hvor de kommer fra, Fra hvilken vinmark, og med minimal intervensjon. Viner som er ærlige, rene og rå. Og jeg kan bare si at han lykkes og lager noen helt fenomenale viner som man bør kaste seg over ved første og beste anledning.

Luis Seabra Xisto Cru 2017. Portugal, Douro. Pris kr. 329,- Poeng 92/100

Druene er Gouveio 5%, Côdega do Larinho 15%, Rabigato 70%. Lys strågul med et bittelite grønt skjær. Duft av epler, hint av sitrus, blomster og små hint av vått fjell. Vinen er frisk, fyldig med en fantastisk munnfølelse. Perfekt balansert syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer til skalldyr i de fleste varianter. Om jeg skal si noe negativt om denne vinen, er at flasken blir altfor fort tom. Løp og kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.