Det modern Château Guiraud ble grunnlagt 1766. Men den tidligste historien om slottet vet man egentlig veldig lite om.

Første gangen man hører om eiendommen, heter den La Maison Noble du Blaye. I følge tidlige notater var den da eid av familien Essenault som også eide markene som senere ble prestisje slottet Château d’Issan. Men, uansett, til slutt ble slottet arvet av Léonard-Joseph de Mons de Saint Poly som visst nok hadde en solid spillegjeld og solgte moroa til Pierre Guiraud i 1766. En protestantisk vinhandler fra Bordeaux.

Pierre Guiraud var en litt spesiell mann. Han sjonglerte allerede med kulturelle tradisjoner, blant annet for at han og familien var protestanter. Og som ikke det var nok, han var også republikaner. Så han bygde opp en atmosfære av mystikk rund slottet. Og som for å bekreftet familiens protestantiske og republikanske verdier, skaper de en svart etikett som brukes den dag i dag.

I 1799 testamenterte Pierre eiendommen til sønnen Louis Guiraud. Og det var han som utvidet eiendommens størrelse og skapte det omdømme som slottet fortsatt har. Men, det er ingen ting som vokser inn i himmelen. I 1837 overtok sønnen Pierre-Aman Guiraud slottet etter Louis Guiraud. Og havner selvfølgelig i en arvestrid med sin søster. Og selvfølgelig ble dette tilslutt uholdbart og 17 juli 1846 blir slottet slått konkurs. 7. september 1846 overtok J.B. Dupons, A. Coutereau, C. Caubet, J. A. Depons og A. Ardusset slottet. Deres største bravader var at slottet ble et av de opprinnelige Premier Grand Cru Classé  slottene i 1855.

Siden 20. juli 2006 er Château Guiraud eid av Robert Peugeot, Olivier Bernard, Stephan von Neipperg og Xavier Planty. Eiendommen er på hele 128 hektar og druene er fordelt på 65 % sémillon og 35 % sauvignon blanc. De er mest kjent for sine Sautern viner men har også en serie med tørre hvitviner som går under navnet Le G de Château Guiraud.

Le G de Château Guiraud 2019. Frankrike, Bordeaux. Pris kr 209,90 Poeng 91/100

Druene er. Sémillon 50%, Sauvignon Blanc 50%.Gulgrønn farge. Her dufter det mye lekkert. Sitrus, grønne epler, fersken og et virkelig lekkert hint av fat. En fantastisk munnfølelse, frisk fruktig og en meget bra fylde. Perfekt balanse. En lang, tørr og meget god ettersmak. En vin som passer til feit fisk men virkelig bra til kos. Meget bra kjøp!!!!

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.