Norske Skagerrak Nordic Dry Gin vant gull

Pressemelding

Skagerrak er mer enn bare et nordisk havområde, det er nå også en nordisk prisbelønnet premium gin. Skagerrak Nordic Dry Gin vant gull i kategoriene ”Contemporary” og ”Premium” i konkurransen The Gin Masters som arrangeres hvert år av det verdensledende bransjemagasinet The Spirit Business.

Skagerrak Nordic Dry Gin er en håndtverksgin, utviklet av Arcus sine beste ressurser i samarbeid med noen av de mest anerkjente nordiske bartenderne. Fra oppstart til Skagerrak ble produsert for salg, tok det partene over et år med utviklingsarbeid.
-Ikke bare ønsket vi at smaken skulle være perfekt i en gin &Tonic, men Skagerrak skulle også kunne nytes alene eller som ingrediens i avanserte coctails.

Unik gin

Denne unike ginen har derfor hentet inspirasjon fra Skagerrak og den omkringliggende kystlinjen. I tillegg til einebær, har Skagerrak hentet smaker fra hylleblomst, tindved, og søl, en tangart som vokser langs kysten av Skagerrak.

I begynnelsen av juli 2020 publiserte The Spirit Business årets resultater fra den prestisjefylte Gin Masters konkurransen i London. Skagerrak Nordic Dry Gin ble vurdert til gull i to kategorier, ”Contemporary” og ”Premium”, i tøff konkurranse med 219 andre gin fra hele verden.

Nordens beste bartendere

For å skape en helt unik gin, samarbeidet Arcus med noen av Nordens beste bartendere i utviklingen av Skagerrak: Yunus Yildiz –mannen bak Himkok og nå Svanen i Oslo, Truls Thomsen – mannen bak boken «Gin, en bartenders guide» og populære Pjolter & Punsj i Stavanger, bartendere fra den kjente baren Duck and Cover i København, samt noen av Stockholms beste bartendere.

-Ved å inkludere bartendere, som både er gode på smak og som snakker med kundene i det daglige, har vi kommet frem til en veldig spennende resept”, sier Morten Paulsen, produktutvikler i Arcus. ”Det har vært en omfattende og grundig prosess. Vi har testet over 60 nordiske botaniske elementer, utallige resepter og destillater, fortsetter Paulsen.

-Filosofien bak Skagerrak var å skape en klassisk einebærbasert gin, som samtidig gir en karakteristisk nordisk smaksopplevelse gjennom planter og vekster i Skagerrak regionen.” forteller Holger Gramstad, Country Manager Arcus Norge.

-Vi er veldig stolte over å vinne to gull i to ulike kategorier, noe som viser hvor stort smaksrepertoar Skagerrak spiller på, samtidig som vi har oppnådd å beholde den karakteristiske eienbær-gin smaken”.

Navn og design

Skagerrak er betegnelsen på havområdet som skiller Danmark i sør, Norge i nord og Sverige i øst. Skagerrak-regionen er illustrert på flasken med 3 prikker som symboliserer de tre nordiske fyrhusene Hanstholm fyr i Danmark, Lindesnes fyr i Norge og Pater Noster fyr i Sverige. Den mørkeblå fargen symboliserer det mystiske, uforutsigbare og uregjerlige Skagerrak.

Godt Drikke kommer tilbake med en anmeldelse av Skagerrak Nordic Dry Gin vant gull

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.