Ukens vin er litt spesiell. Den kan nemlig endre planer.

Jeg mener, i dag skulle det egentlig handle om en annen vin. Men så kom en påminnelse om en vin som jeg smakte for noen år siden. Så derfor måtte jeg ned på polet. Bare for å finne ut hvorfor jeg var så begeistret den gangen.  Og hvilken glede og overraskelse man opplever når man åpner flasken, snuser og smaker. Og smaker og snuser en gang til og tenker, hva søren… Det var derfor jeg ble så begeistret. Og ikke tømmer den lommeboka heller.

Vingården ble etablert av Mathieu Jaume i 1826 opprinnlig het den Domaine Grand Veneur.

I 1979 tok Alain Jaume over familieeiendommen og satt i drift sine visjoner og i dag driver han sammen sine to sønner Sébastian og Christophe.

De har tatt vare på det gamle familienavnet Domaine Grand Veneur. Rik på historie, tradisjon og vinkunnskap har familien klart å skape førsteklasses viner som er høyt verdsatte og premierte år etter år.

Det dyrkes druer i dag spredt rundt i de ulike apellasjonene Châteuneuf de Pape, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rhône, Lirac.

A, Jaume Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur Rouge 2017. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 149,90 Poeng 88/100

Druene er Mourvèdre 10%, Syrah 20%, Grenache 65%, Cinsault 5%. Vinen har en mørkerød farge med et blått skjær. En meget bra duft av mørke bær bjørnebær, urter og et fint hint av krydder. Smaken lever opp duften, med sine mørke bær. Fyldig og fruktig. En godt balansert syre og sødme og bra tannin. Lang og god ettersmak. En ekte allround vin som går veldig godt sammen med lam og kos. Jo, jeg husker hvorfor jeg ble så begeistret. Løp og kjøp.

Denne vinen kan du smake på Julemessa den 9. november.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.