Ukens vin kommer fra Veneto i Italia. Nærmere bestemt fra vingården Col del Lupo.

Det var bestefaren til dagens eiere, Aldo Adami, som grunnla «Col del Lupo i 1942. Han arvet en høyde, «Ulve Åsen» på godt norsk, dekket av vinmarker og et lite hus med en fantastisk utsikt over det kuperte landskapet. Og noe av de første han gjorde, var å lage sin egen vin, som han også tappet på flasker. Blant annet så laget han «ekte» Prosecco etter Col Fondo metoden.

I dag er det datteren Diana Adami og nevøene Marco og Giulia Rosanda som drifter den vakre gården. Og de lever virkelig opp til bestefar Aldos filosofi. Og vil du ha en prosecco som den skal smake, så er det Col Fondo du ser etter. Den største forskjellen på Col Fondo Prosecco og moderne Prosecco, er at Col Fondo Proseccoen er mindre søt og mye friskere. Naturlig nok, har Col Fondo-vin mindre trykk og er derfor også mer frizzante enn spumante, og er mer vinøse i stilen. Om du vil ha mer smak, snur du flasken før du åpner den så sedimentene blandes i vinen. En mildere og mer klar i fargen, så åpner man flasken forsiktig så sedimentene ikke blandes.

Col del Lupo Notae Prosecco Col Fondo. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco. Pris kr. 176,10 Poeng 89/100

Druen er 100% Glera. Disete Gulgrønn på fargen. Fint hvitt skum. Duft av epler og sitrus med fint hint av kjeks og urter. Smaken er frisk, fin fylde med lekker frukt. Lever riktig bra opp til duften med sine epler. Meget bra balansert. God ettersmak. Passer best til fingermat men aller best til kos. En ekte løp og kjøp vin

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.