Fattoria di Vaira ligger i det småkuperte landskapet som skråner ned mot Adriaterhavet i det nord-vestre hjørnet av provinsen Campobasso i Molise.

Det 500 hektar store blandingsjordbruket kultiveres etter biodynamiske prinsipper hvor husdyrhold, beiter, korn, grønnsaks- og vindyrking utfyller hverandre i et selvbærende kretsløp. Av det utgør Fattoria di Vairas demeter-sertifiserte vinmarker 40 hektar.

Dyrke. Utdanne. Eksperimentere.

Etter å ha vært drevet som et familieforetak i mange år ble driften underlagt en stiftelse etter siste Di Vaira eiers død. Stiftelsen skulle kunne garantere gårdsdriften og sikre utdannelsen av unge bønder. Siden 2006 har Fattoria di Vaira vært drevet etter stiftelsens formål – Dyrke. Utdanne. Eksperimentere. – som oppsummeres slik:

Drive blandingsjordbruk og skape en selvforsynt biodynamisk organisme.
Utvikle et prosjekt som samler og gir gjennomsiktighet i forsyningskjeden.
Produsere biodynamiske kvalitetsprodukter.
Eksperimentere med de siste teknikkene innen biodynamisk landbruk og dele erfaringene.
Fremme utdannelsen av unge bønder innen biodynamisk landbruk. (Kilde Non Dos)

Fatt. di Vaira Ancestrale Bianco 2016. Italia, Molise, Campobasso, Petacciato. Pris kr. 239,90 Poeng:  88/100

Druene er Falanghina 30%, Trebbiano 70%. En disete lyse gul farge og med flotte små bobler. Lekker duft av gule epler, sitrus og små hint av kjeks. Frisk og med fin fylde på smak. Samme gode frukt som i duften. Godt balansert. Riktig bra ettersmak. Denne Pet Nat smake jeg sammen med pasta med en vegetarisksaus. Perfekt. Og det var kosen med et glass vin etter middagen også. En løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.